Ειδησεογραφικό site

Στουρνάρας: Μέχρι τα μέσα του 2019 αναμένεται να καταργηθούν πλήρως τα capital controls

129

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος ανέφερε ότι οι κεφαλαιακοί έλεγχοι σχετίζονται με την εμπιστοσύνη ενώ για να αρθούν χρειάζεται να μην επιδεινωθεί το διεθνές κλίμα

Μέχρι τα μέσα του 2019 αναμένεται, πλην απροόπτου, η πλήρης άρση των capital controls, σύμφωνα με όσα αποκάλυψε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννης Στουρνάρας, σε εκδήλωση που έγινε στη Γενεύη.

«Διαθέτουμε σχέδιο δράσης, ελέγχουμε επίσης έναν αριθμό δεικτών. Προσβλέπουμε ότι μέχρι τα μέσα του επόμενου έτους, θα μπορέσουμε να άρουμε τους κεφαλαιακούς ελέγχους αν όλα πάνε καλά», ανέφερε, όπως μετέδωσε το Bloomberg.

Σύμφωνα με τον κ. Στουρνάρα, τα capital controls σχετίζονται με την εμπιστοσύνη. Προϋπόθεση για να περιοριστούν είναι να μην επιδεινωθεί περαιτέρω το διεθνές κλίμα.

«Δεν είμαστε αρκετά τυχεροί, καθώς δεν διαθέταμε εταιρεία διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων, όπως η Ιρλανδία ή η Ισπανία. Προσπαθούμε τώρα και εξελίσσουμε σχέδιο στην Τράπεζα της Ελλάδος προς αυτή την κατεύθυνση», υπογράμμισε ο Ελληνας αξιωματούχος.

Τα σχόλια είναι κλειστά.