Ειδησεογραφικό site

STOP στις μετεγγραφές από τη Νομική Αθηνών

65

Την αντίθεσή τους εκφράζουν τα μέλη της Κοσμητείας της Νομικής Σχολής Αθηνών στο θέμα των μετεγγραφών, επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχει ούτε χώρος, αλλά ούτε το κατάλληλο διδακτικό προσωπικό για τους διπλάσιους φοιτητές, όπως λένε χαρακτηριστικά.

Συγκεκριμένα, τα θεσμοθετημένα όργανα της Νομικής Σχολής Αθηνών δηλώνουν ρητά την πλήρη αντίθεση και διαφωνία τους με τη διαχείριση, εκ μέρους της Πολιτείας, του ζητήματος των μετεγγραφών.

Και τονίζουν: «Η φετινή ρύθμιση για τις μετεγγραφές συνιστά κατάφωρη παραβίαση της αξιοκρατίας και της ισονομίας, οδηγεί στο διπλασιασμό του αρχικού αριθμού των εισακτέων φοιτητών, με συνέπεια να διακυβεύεται η εύρυθμη και ποιοτική εκπαιδευτική λειτουργία και τελικά η ίδια η άσκηση της ακαδημαϊκής ελευθερίας. Η Πολιτεία παρορά ότι η Νομική Σχολή, ιδίως μετά τη συρρίκνωση του διοικητικού της προσωπικού, δεν διαθέτει το απαιτούμενο έμψυχο υλικό, τις υποδομές και τη χρηματοδότηση για να απορροφήσει το κύμα των νεοεισερχομένων. Είναι προφανές ακόμη και σε εκείνους που δεν έχουν ασχοληθεί ποτέ με την πανεπιστημιακή διδασκαλία ότι δεν μπορεί να διεξαχθεί μάθημα με διπλάσιο αριθμό φοιτητών, ούτε υφίστανται αμφιθέατρα τέτοιου μεγέθους, ούτε το διδακτικό προσωπικό επαρκεί ύστερα από το «πάγωμα» της προκήρυξης νέων θέσεων. Το Δημόσιο Πανεπιστήμιο είναι ανοιχτό σε όλους, αλλά η εκπαιδευτική πολιτική πρέπει να διασφαλίζει ένα υψηλό επίπεδο σπουδών στους φοιτητές του που με πολυετείς κόπους κατάφεραν να εξασφαλίσουν μία θέση στους επιτυχόντες».

Τα σχόλια είναι κλειστά.