Ειδησεογραφικό site

Στο ΣτΕ προσέφυγαν 55 εκπαιδευτικοί, υποψήφιοι διευθυντές σχολείων

39

Κατά του νέου τρόπου επιλογής και τοποθέτησης των διευθυντών σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, στρέφονται 55 εκπαιδευτικοί από διάφορες περιοχές της χώρας, οι οποίοι έχουν τα απαιτούμενα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα να επιλεγούν για τις κενές θέσεις των διευθυντών.

Οι 55 προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας και ζητούν να ακυρωθεί ως μη νόμιμη, η από 31.5.2017 απόφαση του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου με την οποία καθορίζεται η διαδικασία υποβολής αιτήσεων και η τοποθέτηση διευθυντών σχολικών μονάδων και εργαστηριακών κέντρων, ως προς το σκέλος εκείνο που ρυθμίζει τη διατύπωση γνώμης από μόνιμους εκπαιδευτικούς και την παροχή συνέντευξης των υποψηφίων.

Οι προσφεύγοντες στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο υπενθυμίζουν τις παλαιότερες αποφάσεις του δικαστηρίου (νομολογία) που έχουν κρίνει αντισυνταγματική την διεξαγωγή την μυστική ψηφοφορίας, κ.λπ.

Οι εκπαιδευτικοί επικεντρώνουν τα βέλη τους στο τμήμα της υπουργικής απόφασης για τον τρόπο οργάνωσης (τήρηση πρακτικών) της συνέντευξης των υποψηφίων για επιλογή διευθυντών και στην απουσία αιτιολόγησης της γνώμης των συνυπηρετούντων εκπαιδευτικών.

Τα σχόλια είναι κλειστά.