Ειδησεογραφικό site

Στο πέταλο 20 Φεβρουαρίου 2016

552

Οι παλινωδίες και οι ατυχείς χειρισμοί επισκίασαν τις φετινές κρίσεις της Αστυνομίας. Είναι χαρακτηριστικό πως το φιάσκο με τον Μανώλη Σφακιανάκη, τον πιο αναγνωρίσιμο Έλληνα αστυνομικό, ξεπέρασε τα στενά όρια της χώρας!

Εντελώς αψυχολόγητα, προφανώς και υπό το βάρος πιέσεων που ασκήθηκαν από άλλους ανώτατους αξιωματικούς που δεν έβλεπαν με θετικό μάτι την ανέλιξή του, η ηγεσία της ΕΛΑΣ αποφάσισε ότι ο Κρητικός υποστράτηγος έπρεπε να μπει στο… ψυγείο! Μετά από 21 χρόνια προσφοράς στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος (που αυτός δημιούργησε και εξέλιξε σε υπηρεσία-πρότυπο παγκοσμίως), κρίθηκε πως ο κ. Σφακιανάκης έπρεπε να παραγκωνιστεί. Αμέσως ξέσπασε θύελλα αντιδράσεων, με τον απλό κόσμο να ζητά την ανάκληση της απόφασης, καθώς -παρά τα όσα είπε ο κ. Τόσκας- στην περίπτωση του υποστράτηγου μιλούν τα έργα και όχι τα λόγια. Ο ντόρος θορύβησε και τον πρωθυπουργό, ο οποίος από τις Βρυξέλλες όπου βρισκόταν για τη Σύνοδο Κορυφής, ζήτησε να μάθει τι ακριβώς συμβαίνει στην Αθήνα. Μάλιστα, υπήρξε έντονη φημολογία πως ο Αλέξης Τσίπρας παρενέβη προσωπικά προκειμένου να καταλαγιάσει ο θόρυβος που ξέσπασε.

Τελικά, εν μέσω σεναρίων ακόμη και για παραίτηση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, αποφασίστηκε να τοποθετηθεί «στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, ως βοηθός Προϊσταμένου Επιτελείου/ΑΕΑ, με επιπλέον αρμοδιότητα την εποπτεία της Δ/νσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος». Μία… εύσχημη απομάκρυνση δηλαδή, όπως σχολίασαν στο «Καρφί» άλλοι αξιωματικοί. Αξίζει να σημειώσουμε πως ο άκομψος τρόπος απομάκρυνσής του από την υπηρεσία-κόσμημα της ΕΛΑΣ (ηγείται τριών μεγάλων ευρωπαϊκών Project στο ηλεκτρονικό έγκλημα) προκάλεσε τη δυσφορία της Europol, ακόμα και του FBI (σ.σ. έχει βραβευθεί τρεις φορές μόνο από τους Αμερικανούς). Περισσότερο, όμως, ενοχλημένοι είναι χιλιάδες απλοί πολίτες καθώς το όνομα του Μανώλη Σφακιανάκη είχε συνδυαστεί με την καταπολέμηση της παιδικής πορνογραφίας, του trafficking, της διαδικτυακής απάτης, της προστασίας των ανηλίκων κ.ά..

Παρ’ όλα αυτά, ο κ. Τόσκας προέβη σε μπαράζ δηλώσεων χαρακτηρίζοντας τον Κρητικό υποστράτηγο «δημοσιοσχεσίτη» και όχι αξιωματικό με ιδιαίτερες ικανότητες. «Η αντίληψη της ηγεσίας του υπουργείου αλλά και της ηγεσίας της ΕΛΑΣ έχει να κάνει με τις πραγματικές αστυνομικές ικανότητες των στελεχών της ΕΛΑΣ και την προσφορά τους στο κοινωνικό σύνολο και όχι με τις ικανότητες που έχουν κάποιοι στις δημόσιες σχέσεις και τον χρόνο που διαθέτουν στα ΜΜΕ», ανέφερε επί λέξει ο προερχόμενος από τις ΕΔ υπουργός! Βέβαια, εάν όντως αυτό πιστεύει ο αναπληρωτής υπουργός, τότε γιατί δεν τον απομάκρυναν τελείως από το Σώμα, αλλά τον… αναβάθμισαν στέλνοντάς τον στο επιτελείο του Αρχηγείου;

Και ενώ όλοι γνώριζαν αρκετές ημέρες πριν τη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ πως νέος Αρχηγός της ΕΛΑΣ θα είναι ο αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας, αίφνης το πρωί της Τρίτης ξέσπασε… πόλεμος για τη θέση του υπαρχηγού. Πληροφορίες αναφέρουν πως η πλευρά των ΑΝΕΛ έπαιξε τα… ρέστα της για την προαγωγή του αντιστράτηγου Δημήτρη Σοφιού, με τον ΣΥΡΙΖΑ να προκρίνει τον αντιστράτηγο Μανώλη Κατριαδάκη!

Τελικά επελέγη η… σολομώντειος λύση της αποστρατείας και των δύο και νέος υπαρχηγός του Σώματος ανέλαβε ο μέχρι πρότινος Αττικάρχης, Γιάννης Διαμαντόπουλος, ενώ προήχθησαν σε αντιστράτηγους η Ζαχαρούλα Τσιριγώτη (η πρώτη γυναίκα που φτάνει σε αυτόν τον βαθμό), ο Αριστείδης Ανδρικόπουλος και ο Μιχάλης Καραμαλάκης. Μάλιστα, ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να προαχθεί ένας ακόμη αντιστράτηγος (επικρατέστερος ο επικεφαλής της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, υποστράτηγος Αντώνης Μπάκας) για να αναλάβει επιτελάρχης και η κ. Τσιριγώτη να συνεχίσει απερίσπαστη να προσφέρει τις υπηρεσίες της στον Κλάδο Μεταναστών και Προσφύγων. Να σημειώσουμε πως ερωτηματικά προκάλεσε και η αποστρατεία του αντιστράτηγου Κώστα Μιχαιρίνα, ενός από τους πλέον μάχιμους ανώτατους αξιωματικούς της Αστυνομίας.

Θετικό αντίκτυπο άφησε η προαγωγή του Χρήστου Παπαζαφείρη σε υποστράτηγο, ο οποίος παραμένει στη θέση του Διευθυντή Ασφαλείας Αθηνών, καθώς όλοι μιλούν με τα καλύτερα λόγια για το έργο του. Τέλος, επικεφαλής του κλάδου Τάξης στο Αρχηγείο της ΕΛΑΣ τίθεται ο Βασίλης Τζίγκος, ο οποίος μετά από το επιτυχημένο πέρασμά του στην Άμεση Δράση Αττικής προήχθη σε υποστράτηγο.

***

Γίνεται -κυριολεκτικά- της κακομοίρας, για να θυμηθούμε τον τίτλο της ταινίας στην οποία πρωταγωνιστούσε ο υπέροχος Κώστας Χατζηχρήστος, υποδυόμενος τον Μπακαλόγατο. Αυτή τη στιγμή, η Ελλάδα δημιούργησε ένα πρωτοφανές παγκόσμιο ρεκόρ, το οποίο είναι απολύτως βέβαιον ότι δεν πρόκειται να καταρριφθεί όσοι… αιώνες και αν περάσουν.

Και για να μην νομίσει κάποιος ότι όσα θα παραθέσουμε αποτελούν αποκυήματα νοσηρής φαντασίας, ιδού τα ντοκουμέντα. Η Ελλάδα βρίσκεται, αυτή τη στιγμή, στο επίκεντρο του παγκόσμιου σκηνικού, καθώς δεν υπάρχει ούτε ένας διεθνής οργανισμός που να μην ασχολείται με την… αφεντιά της. Έχουμε λοιπόν και λέμε..

Ευρωπαϊκή Ένωση, πρώτη και καλύτερη μαζί με όλα τα συμπαρομαρτούντα ήτοι Γιούνκερ, Τουσκ, επίτροποι και όλα τα θεσμικά όργανα των Βρυξελλών. Περνάμε στο Ευρωκοινοβούλιο, στα Κοινοβούλια όλων των χωρών της ΕΕ, το Eurogroup, και το Ecofin. Τελευταία με την Ελλάδα ασχολείται η Frontex, η Europol, ήρθε στην επικαιρότητα και το θέμα της Σένγκεν, ενώ με ελληνικά θέματα ασχολούνται το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πάμε παραπέρα. Εμπλοκή -και μεγάλη μάλιστα- έχει το ΔΝΤ και όλες οι χώρες που το συντηρούν. Και εσχάτως ανέλαβε να φυλάξει τα σύνορά μας το ΝΑΤΟ, ενώ λόγω μεταναστευτικού ρόλο παίζει και ο ΟΗΕ, στον οποίο μετέχουν όλα τα κράτη της υφηλίου. Νομίζω ότι θα ήταν περιττό να αναφέρω άλλους διεθνείς οργανισμούς. Το παγκόσμιο ρεκόρ είναι δεδομένο. Δεν ξέρω, μόνον, αν θα πρέπει να είμαστε περήφανοι γι’ αυτό.

Καλή όρεξη, κυρία Φωτίου

Με το εφάπαξ των 70.000 ευρώ στην τσέπη η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, εκτός από τα μαθήματα μαγειρικής για φτωχούς, εμφανίζεται στα τηλεοπτικά πάνελ και σε μια κρίση αριστερίζουσας ειλικρίνειας δηλώνει ότι όσα υποσχέθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ, σαφώς και δεν ισχύουν. «Φυσικά και δεν ισχύουν όσα έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ στις πρώτες εκλογές. Ήρθε το μνημόνιο, ξανακάναμε εκλογές και ψηφιστήκαμε». Δηλαδή… την ευθύνη φέρουν οι πολίτες και ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ. Δηλαδή… ας μην μας ψηφίζατε, εμείς σας τα λέγαμε. Η Θεανώ Φωτίου δεν είναι η πρώτη φορά που προκαλεί με την στάση της την κοινή γνώμη. Ωστόσο, δεν δείχνει και διατεθειμένη να περιορίσει τις προκλήσεις.

Η φοβερή συνταγή της Θεανώς Φωτίου να χορτάσει η Ελλάδα με το τίποτα… όπως είναι τα γεμιστά, προκάλεσε αίσθηση, γιατί αποδείχθηκε ότι στην κυβέρνηση… κανείς δεν τρώει γεμιστά. Λίγες ημέρες πριν τα γεμιστά η κ. Φωτίου «έπαιξε» και πάλι στα κανάλια, όταν είχε δηλώσει «και μαρμελάδα θα φτιάξουμε για τους πρόσφυγες»! Άντε και καλή όρεξη!

Τα σχόλια είναι κλειστά.