Ειδησεογραφικό site

Στο Μαξίμου έκαναν σύσκεψη για την τραγωδία και διαπίστωσαν ότι η κατάσταση είναι «πρωτοφανώς δύσκολη»

46

Ολοκληρώθηκε, λίγο μετά τις 17:00, η έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, για την τραγωδία από τις πλημμύρες στη Μάνδρα Αττικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός έδωσε εντολή σε όλες τις δυνάμεις να είναι σε επιφυλακή, ενώ η κατάσταση χαρακτηρίστηκε «πρωτοφανώς δύσκολη» και «θεομηνία που δεν έχει προηγούμενο».

Τονίστηκε, παράλληλα, ότι, όταν γίνει η καταγραφή των υλικών ζημιών, θα ανακοινωθούν και τα μέτρα στήριξης.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, οι αναπληρωτές υπουργοί Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας και Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο αρχηγός της Πυροσβεστικής αντιστράτηγος Βασίλης Καπέλιος, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υποδομών Γιώργος Δέδες και η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη σύσκεψη διαπιστώθηκε ότι η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη και αυτό που έχει ιδιαίτερη σημασία αυτή τη στιγμή είναι να ολοκληρωθούν οι επιχειρήσεις διάσωσης, οι οποίες θα συνεχιστούν σε όλη τη διάρκεια της νύχτας και το πρωί. Μέχρι στιγμής έχουν γίνει 87 διασώσεις.

Επίσης, έχει δοθεί η εντολή στη γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας να ενημερώνει τους πολίτες για την πορεία των καιρικών φαινομένων, ώστε να μπορέσουν να διαχειριστούν την κατάσταση.

Ακόμα, έχει ξεκινήσει η διαδικασία για να ανοίξουν θέρετρα αξιωματικών και ξενοδοχεία, ώστε να μπορέσουν να μείνουν οι κάτοικοι των οποίων τα σπίτια καταστράφηκαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, επισημάνθηκε στη σύσκεψη ότι η κυβέρνηση δεν θα κάνει επικοινωνιακή πολιτική πάνω στους νεκρούς και σημειώθηκε πως μετά το πέρας των επιχειρήσεων διάσωσης θα γίνει καταγραφή των ζημιών. Τέλος, υπογραμμίστηκε πως αποτελεί δέσμευση της κυβέρνησης η αποκατάσταση των προβλημάτων και των καταστροφών.

Τα σχόλια είναι κλειστά.