Ειδησεογραφικό site

Στο «κόκκινο» η κόντρα Μαξίμου – Γεωργιάδη μετά τις αποκαλύψεις Μανιαδάκη και τις «πλάτες» στον Πολάκη

143

Το Μαξίμου κατηγορεί τον Άδωνι Γεωργιάδη ότι γνώριζε για την απόπειρα διαφυγής του Νίκου Μανιαδάκη και τον καλεί για εξηγήσεις – «Γελοία ανακοίνωση, ο Τσίπρας τα ‘χει χαμένα» απαντά  ο αντιπρόεδρος της  ΝΔ – Πολιτική θύελλα από τις αποκαλύψεις, αλλά και τις «πλάτες» της κυβέρνησης στον Παύλο Πολάκη

Στο «κόκκινο» βρίσκεται η αντιπαράθεση κυβέρνησης και Νέας Δημοκρατίας για την υπόθεση της Novartis, μετά και τις αποκαλύψεις του πρώην προστατευόμενου μάρτυρα, Νίκου Μανιαδάκη στο protothema.gr, αλλά και την «ομπρέλα» του Μαξίμου στον Παύλο Πολάκη.

Στον νέο γύρο των πυρών εκατέρωθεν στο στόχαστρο του Μεγάρου Μαξίμου μπήκε ο αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης, τον οποίο κατηγόρησε ότι γνώριζε ή συμμετείχε στο σχέδιο απόπειρας διαφυγής του κ.Μανιαδάκη.

«Ο κ. Γεωργιάδης οφείλει να απαντήσει εάν γνώριζε ή συμμετείχε στον σχεδιασμό της απόπειρας διαφυγής του κ. Μανιαδάκη», τονίζει το Μέγαρο Μαξίμου, ζητώντας απαντήσεις και από τη Νέα Δημοκρατία για την υπόθεση.

«Τις τελευταίες μέρες ο κ. Γεωργιάδης σε σειρά συνεντεύξεων αυτοαποκαλύπτεται και με τις δηλώσεις του γεννά κρίσιμα ερωτήματα στα οποία δυστυχώς για τον ίδιο θα κληθεί να δώσει απαντήσεις», αναφέρει το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού.

«Στις 2 Ιανουαρίου ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ δήλωσε σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο Παραπολιτικά: “Έχω μιλήσει πάρα πολλές φορές με τον κύριο Μανιαδάκη και πριν την έρευνα και μετά την έρευνα. Ο κ. Μανιαδάκης είναι ένας άνθρωπος με τον οποίο μιλάω” Λίγο αργότερα, βγήκε στην τηλεόραση του Blue Sky όπου δήλωσε : «Βεβαίως και ξέραμε τα ονόματα των προστατευόμενων μαρτύρων. Όλους τους ξέρουμε»».

Μετά τα παραπάνω το Μέγαρο Μαξίμου τονίζει πως ο κ. Γεωργιάδης και η Νέα Δημοκρατία οφείλουν να δώσουν απαντήσεις στα εξής ερωτήματα:

1) Γιατί, ο κος Γεωργιάδης, εφόσον γνώριζε τα ονόματα των προστατευόμενων μαρτύρων, όπως ο ίδιος είπε, άρα και του κ. Μανιαδάκη, αντί να κρατάει αποστάσεις τη στιγμή που και ο ίδιος είναι εμπλεκόμενος στην υπόθεση, επεδίωκε επαφές και συναντούσε τον προστατευόμενο μάρτυρα, που τον είχε μάλιστα κατηγορήσει ότι χρηματίζονταν;

2) Εφόσον αποκάλυψε ότι συναντούσε συχνά τον κ. Μανιαδάκη παρότι βρίσκονταν σε καθεστώς προστασίας, οφείλει τώρα να αποκαλύψει και το περιεχόμενο των συνομιλιών τους.

Τι ακριβώς του ζητούσε ; Τι ακριβώς συζητούσε μαζί του ;

3) Και, τέλος, να πει ξεκάθαρα ο κος Γεωργιάδης, εάν κατά τις συνομιλίες αυτές είχε λάβει γνώση ή αν κατά οποιονδήποτε άλλο τρόπο συμμετείχε στο σχεδιασμό της απόπειρας διαφυγής του κ. Μανιαδακη από τη χώρα; Αν δηλαδή γνώριζε ή συμμετείχε στην προσπάθεια του διωκόμενου για δωροδοκία να γίνει νέος Χριστοφοράκος.

«Περιμένουμε στοιχειωδώς πειστικές απαντήσεις τόσο από τον κ. Αντιπρόεδρο όσο και από τη Νέα Δημοκρατία. Θα επανέλθουμε», υπογραμμίζει το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού.

Γεωργιάδης: Γελοία ανακοίνωση, ο Τσίπρας τα ‘χει χαμένα

Η απάντηση δεν άργησε να έρθει από την πλευρά του κ.Γεωργιάδη, αρχικά μέσω Twitter, σημειώνοντας:  «Είναι κουραστικό να αναπαράγει το Μαξίμου κάθε ανοησία του @KostasVaxevanis και φυσικά δεν έχω να κρύψω απολύτως τίποτε! Όχι δεν εγνώριζα ότι σκόπευε να φύγει ο κ. Μανιαδάκης! Κατά τα λοιπά εύχομαι κουράγιο σε όσους θα πάνε φυλακή για την σκευωρία», έγραψε ο κ. Γεωργιάδης στο twitter.

Στη συνέχεια, επανήλθε με μία μακροσκελή ανάρτησή του, στο Facebook. κάνοντας λόγο για γελοία ανακοίνωση του Μαξίμου, ενώ  κατηγόρησε τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα ότι «τα έχει χαμένα» εξαιτίας των εξελίξεων στην υπόθεση Novartis και καταλήγει με τη φράση: «Και εγώ θα επανέλθω κύριε Τσίπρα…»

Επειδή, μετά τις τελευταίες εξελίξεις, ο κ. Τσίπρας τα έχει χαμένα και αφού δεν βρήκαν απολύτως τίποτε εναντίον μου, παρά τις τόσες προαναγγελίες της «βεβαίας Διώξεως» μου, έβγαλαν σήμερα την πιο γελοία ανακοίνωση που μπορούσαν.

Τώρα με κατηγορούν ότι «οργάνωσα την διαφυγή Μανιαδάκη».

Πάμε λοιπόν με την σειρά:

Α) Αν και υποψιαζόμουν ότι ο κ. Μανιαδάκης ήταν ο «Γιάννης Αναστασίου», λόγω της παράνομης εντάξεως του στο Πρόγραμμα, δεν μπορούσα να το γνωρίζω με βεβαιότητα.

Ο ίδιος όλο αυτό το διάστημα με διαβεβαίωνε ότι δεν ήταν.

Στον «Γιάννη Αναστασίου» έχω καταθέσει μήνυση, η οποία και δεν μπορούσε να εκδικαστεί, διότι όσο ο κ. Τσίπρας τον θεωρούσε ήρωα, μου απαγόρευαν να ασκήσω εναντίον του τα νόμιμα δικαιώματα μου.

Για όσα έχει καταθέσει ως «Γιάννης Αναστασίου» τώρα η μήνυση μου θα προχωρήσει κανονικά και ελπίζω να αποκαλύψει ποιος τον έβαλε να πει όλα αυτά τα ψέματα για μένα.

Β) Όλο αυτό το διάστημα είχα επικοινωνία μαζί του -αφού είχα την διαβεβαίωση του ότι δεν ήταν προστατευόμενος μάρτυρας- και μου μετέφερε διαρκώς κινήσεις εκβιασμού εναντίον του για να καταθέσει ψέματα ως εμπειρογνώμων και να με εμπλέξει σε ένα σκάνδαλο που δεν με αγγίζει. Όλα αυτά θα κληθεί να τα καταθέσει σε πολλές μηνύσεις μου που ετοιμάζονται προς όσους προσπάθησαν να στήσουν αυτή την ιστορία.

Γ) Την περασμένη Παρασκευή με πήρε τηλέφωνο και με ενημέρωσε ότι η κα Τουλουπάκη τον πίεζε να καταθέσει ψέματα εναντίον μου και εναντίον των Γιάννη Στουρνάρα και Αντώνη Σαμαρά με την απειλή ότι αν δεν το έκανε, θα του ασκούσαν Δίωξη.
Ελπίζω να μου είπε ψέματα και αυτό να μήν έχει συμβεί ποτέ για προφανείς λόγους…

Δ) Μου ήταν εντελώς άγνωστο ότι επρόκειτο να φύγει. Εγνώριζα φυσικά ότι είχε συνεχή ταξίδια στο εξωτερικό όλο αυτό το διάστημα, γι´αυτό και δεν πιστεύω ότι προσπάθησε να διαφύγει προχθές. Ένας που θέλει να διαφύγει παρανόμως, και είχε τόσες ευκαιρίες, δεν το κάνει παίρνοντας μαζί τα παιδιά και τις οικοσκευές του! Αλλά αυτά θα ερευνηθούν από την Δικαιοσύνη. Σε κάθε περίπτωση δεν εγνώριζα ότι επρόκειτο να μετακομίσει.

Τώρα, μία ερώτηση δική μου προς τον κ. Τσίπρα: ο ίδιος ή δικοί του συνεργάτες τον συνάντησαν ποτέ υποσχόμενοι του ανταλλάγματα για να πει ψέματα, έτσι ώστε να κατηγορηθούν άδικα πολιτικοί του αντίπαλοι;

Και εγώ θα επανέλθω κύριε Τσίπρα»

Πολιτική θύελλα

Οι αποκαλύψεις του κ. Μανιαδάκη προκάλεσαν αντιδράσεις τόσο από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, αλλά και από τους εμπλεκόμενους. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έκανε λόγο για «πρωτοφανή υπονόμευση των δημοκρατικών θεσμών» και για ευθεία απειλή της διάκρισης εξουσιών στη χώρα.

Σε δήλωσή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή τόσο την ανάρτηση του Παύλου Πολάκη κατά των δικαστών όσο και τους χειρισμούς για την υπόθεση του Νίκου Μανιαδάκη κάλεσε «τους επικεφαλής όλων των δημοκρατικών δυνάμεων της χώρας να αποτρέψουμε από κοινού την επιχειρούμενη θεσμική εκτροπή, την οποία πλέον και οι ίδιοι οι δικαστές επισημαίνουν» ενώ απευθυνόμενος στους δικαστές τους καλεί «να υψώσουν ανάστημα και να αποκαταστήσουν το κύρος και την ανεξαρτησία της Ελληνικής Δικαιοσύνης».

Ειρωνική η απάντηση από το Μέγαρο Μαξίμου, που καταλογίζει «πολύ άγχος, πολλά νεύρα και πολλή ένταση» στον κ. Μητσοτάκη και στη ΝΔ «ίσως γιατί η απόδραση από τη χώρα ενός κρίσιμου εμπλεκόμενου στο σκάνδαλο αποφεύχθηκε στο παρά πέντε και δεν θα έχουμε στην υπόθεση αυτή νέο «Χριστοφοράκο» και πιθανά επανάληψη της ατιμωρησίας, όπως στην υπόθεση Siemens». Μάλιστα, το πρωθυπουργικό γραφείο συνιστά ψυχραιμία και εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη στον κ. Μητσοτάκη. «Και επειδή του αρέσει για το θέμα αυτό να βγάζει και δηλώσεις στην αγγλική γλώσσα, θα τον παρακαλέσουμε αν μπορεί να μας μεταφράσει τη λαϊκή παροιμία “φωνάζει ο κλέφτης, να φοβηθεί ο νοικοκύρης”», πρόσθεσε, με φανερή διάθεση ειρωνείας.

Απαντώντας στην ανακοίνωση του Μαξίμου, το γραφείο Τύπου της ΝΔ τονίζει ότι η καταγγελία της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων περί θεσμικής εκτροπής «δεν έχει προηγούμενο στη Μεταπολίτευση». Μάλιστα, η Νέα Δημοκρατία διερωτάται αν επί της ανακοίνωσης «έχει κάτι να πει ο κ. Τσίπρας ή έχει αναθέσει την κυβέρνηση στον Παύλο Πολάκη;»

Από προστατευόμενος, κατηγορούμενος:  Η αφαίρεση διαβατηρίου και Εισαγγελία

Όταν η κυβέρνηση έκανε σημαία το λεγόμενο σκάνδαλο της Novartis, ο Νίκος Μανιαδάκης βαπτίστηκε προστατευόμενος μάρτυρας και έλαβε την κωδική ονομασία «Γιάννης Αναστασίου». Έτσι, ως ένας από τους τρεις προστατευόμενους μάρτυρες, έχει κληθεί από την Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς και έχει καταθέσει συνολικά 4 φορές, καθώς θεωρείται ότι γνωρίζει πολλά για πρόσωπα και πράγματα που σχετίζονται με την υπόθεση της Novartis. Παράλληλα, για την ίδια υπόθεση της Novartis είχε καταθέσει και στο FBI, χωρίς ωστόσο εκεί να χαρακτηριστεί προστατευόμενος μάρτυρας.

Φέρεται ότι συμμετείχε στην διαδικασία διαμόρφωσης της τιμής των φαρμάκων, έτσι ώστε με υπερτιμολόγηση κάποιων φαρμάκων να κέρδιζε η Novartis και να είχε απώλειες το Ελληνικό Δημόσιο, όπως επίσης φέρεται ότι συμμετείχε και σε μεθόδους επιρροής της τιμής των φαρμάκων, κάτι που ο ίδιος το απέκρουσε κατά την κατάθεσή του την 25η Ιανουαρίου 2018 ενώπιον της εισαγγελέως διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη και των επίκουρων εισαγγελέων διαφθοράς Χρήστου Ντζούρα και Στυλιανού Μανώλη.

Στον Νίκο Μανιαδάκη δυο 24ώρα πριν την αλλαγή του έτους και ενώ ήταν στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος για να αναχωρήσει για Μαδρίτη της Ισπανίας, του ανακοινώθηκε από αστυνομικούς της Ασφάλειας, ότι δεν μπορεί να ταξιδεύσει και του κατασχέθηκε το διαβατήριο.

Τα σχόλια είναι κλειστά.