Ειδησεογραφικό site

Στις κάλπες ο λογαριασμός

223

Όποιος διαβάζει τα συμπεράσματα των τελευταίων δημοσκοπήσεων και παράλληλα αφουγκράζεται το κλίμα που επικρατεί στην κοινωνία, δεν μπορεί παρά να διαπιστώνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται μπροστά σε μια βαριά ήττα και οι Ψεκασμένοι του Καμμένου ενώπιον της πολιτικής τους εξαφάνισης. Όποιος ή μήπως υπερβάλλουμε; Γιατί φαίνεται ότι κάποιοι δεν ακολουθούν την ασφαλέστερη των οδών, την κοινή λογική, και προσπαθούν να κάνουν τη μέρα-νύχτα ή, καλύτερα, τη δική τους νύχτα να κάνουν μέρα.

του Άκη Λουδάρου

Έχουν τους λόγους τους όπως ο πρώην υπουργός και νυν κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Κουρουμπλής που διατυμπανίζει σε όλους τους τόνους ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ θα ξαναπάρει τις εκλογές». Και πώς βγάζει αυτό το συμπέρασμα; «Μιλάω με τον κόσμο, με σταματάνε άνθρωποι στον δρόμο, άλλοι μού γκρινιάζουν, άλλοι μού λένε πράγματα. Εγώ σας λέω ότι η κυβέρνηση αυτή θα αρχίσει μετά το θέμα των συντάξεων την αντίστροφη πορεία και θα φτάσουμε να είναι οι εκλογές ντέρμπι».

Δηλαδή περιμένει ο Κουρουμπλής να εγκριθεί από την τρόικα (που διώξαμε με το τέλος των μνημονίων) το αίτημα της κυβέρνησης για να μην περικοπούν οι συντάξεις, για να τους αποθεώσουν οι πολίτες και να ανανεώσουν την εμπιστοσύνη τους προς τους ΣΥΡΙΖΑίους. Τόσο καλά είναι τα πράγματα στους υπόλοιπους τομείς που ένα μόνο προβληματάκι υπάρχει, θα το διευθετήσουν και όλα μέλι-γάλα.

Και πριν προλάβει κανείς να συνέλθει από το έλλειμμα κοινής λογικής, σκάει και η εκτίμηση του φέροντα τον τίτλο υπουργού Επικρατείας Χριστόφορου Βερναρδάκη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα στις εκλογές. «Η τάση αυτή ενισχύεται καθημερινά και, αν εμείς δεν είμαστε απρόσεκτοι, δεν υπάρχει περιθώριο ανατροπής της. Ταυτόχρονα, έχουμε πια πολλές ενδείξεις ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ενισχύσει τις δυνάμεις του στις αυτοδιοικητικές εκλογές».

Το άλλο με τον Τοτό το ξέρουν οι κύριοι Κουρουμπλής και Βερναρδάκης; Ή μήπως νομίζουν ότι μπορεί να κοροϊδεύουν εσαεί; Έχει παραγίνει το κακό με τα πολιτικά τους εγκλήματα, τα ψέματα και την τακτική τους να κοροϊδεύουν τους πολίτες. Για όλα αυτά θα λογοδοτήσουν στις εκλογές, όπως συμβαίνει με κάθε ανεύθυνο, ψεύτη και απατεώνα πολιτικό. Το «εζυγίσθης, εμετρήθης και ευρέθης ελλιπής» αφορά και εκείνους που ουδέποτε έσκυψαν το κεφάλι από ταπεινότητα αλλά διακρίνονται διαρκώς από αμετροέπεια και αλαζονεία.

Ένα ολόκληρο καλοκαίρι «βομβάρδιζαν» τους πολίτες με τις δηλώσεις τους και με αρωγούς τους προπαγανδιστικούς τους μηχανισμούς ότι επίκειται το τέλος των μνημονίων και ότι έρχεται η καθαρή έξοδος στις αγορές. Από το υποτιθέμενο τέλος των μνημονίων πέρασαν δύο γεμάτοι μήνες, με την οικονομία να παραμένει σε βάλτο, τις τράπεζες σε αδυναμία, τις επενδύσεις ανύπαρκτες και τον Τσακαλώτο να λέει τώρα πως δεν βιαζόμαστε να βγούμε στις αγορές. Τότε, πού είναι η καθαρή έξοδος; Και γιατί δεν έχουμε ανάγκη δανεισμού; Γιατί έχουν φορολογήσει μέχρι οικονομικής εξόντωσης επιχειρήσεις και νοικοκυριά. Και πιστεύουν οι πολιτικοί απατεώνες ότι, εάν δεν εφαρμοστεί το μέτρο της περικοπής των συντάξεων, θα τους συγχωρεθούν τα εγκλήματα που έχουν διαπράξει, όχι μόνο στην οικονομία αλλά και στα εθνικά θέματα, την Παιδεία, τη δημόσια ασφάλεια ή την Υγεία.

Ή μήπως νομίζουν ότι μπορούν να διασωθούν με σωσίβιο την προφυλάκιση Παπαντωνίου; Το έχει προαναγγείλει ο Πολάκης ότι θα παίξουν τα ρέστα τους για αντιστροφή του πολιτικού κλίματος με εισαγγελείς, ανακριτές και βραχιολάκια. Μόνο που μέχρι τώρα ανασύρουν υποθέσεις-«σκελετούς», οι οποίες πολιτικά έχουν κριθεί εδώ και δεκαπέντε χρόνια. Οι νέες καταγγελίες είναι κατασκευές των υπογείων του Μαξίμου όπως αποκαλύφθηκε με την υπόθεση της Novartis και με το ανήθικο κυνηγητό στις συζύγους του Μητσοτάκη και του Στουρνάρα.

Και μια που το ’φερε η κουβέντα στα εξοπλιστικά, θα ελεγχθούν μήπως οι θητείες του Σπηλιωτόπουλου και του Μεϊμαράκη ή τα γλυκά μάτια και τα νάζια με την καραμανλική φράξια δεν επιτρέπουν στον γιατρό Πολάκη να βάλει το νυστέρι στην πληγή; Και, επιπλέον, θα ελεγχθούν οι καταγγελίες που βαρύνουν το συνεταιράκι υπουργό Άμυνας για τα όπλα στη Σαουδική Αραβία; Τον Καμμένο που έχει κάνει γαργάρα το ράπισμα από την απόφαση του δικαστηρίου που δικαίωσε την οικογένεια Παπανδρέου και του επέστρεψε τη λάσπη για την (υποτιθέμενη) κερδοσκοπία με τη χρεοκοπία της χώρας.

Υποστηρίζουν οι ΣΥΡΙΖΑίοι και τα τσιράκια τους στους προπαγανδιστικούς -σταλινικού τύπου- μηχανισμούς τους ότι η διαφθορά ήταν ο λόγος που οδήγησε τη χώρα στη χρεοκοπία. Η αλήθεια είναι πως η διαφθορά ήταν μία από τις αιτίες αλλά όχι η μοναδική. Η Ελλάδα έφτασε σε αυτό το σημείο «μηδέν» γιατί ξόδευε περισσότερα από ό,τι εισέπραττε. Αλλά και επειδή διαβρώθηκαν η Παιδεία και ο πολιτισμός της.

Μετά τις προφυλακίσεις, ο λαλίστατος Παπαδημούλης βγήκε από το καβούκι του στις Βρυξέλλες για να κατηγορήσει τον Ευάγγελο Βενιζέλο ότι δεν έκανε τίποτα με τη λίστα Λαγκάρντ. Να του υπενθυμίσουμε, επειδή εκεί στο Βέλγιο μπορεί να μη φτάνουν εγκαίρως τα νέα, ότι ο Βενιζέλος χειρίστηκε τη λίστα Λαγκάρντ για ένα έτος ενώ ο Τσίπρας και τα μέλη του κονκλάβιου που κυβερνά έχουν την υπόθεση στα χέρια τους εδώ και τέσσερα χρόνια. Και μιλάμε για μία λίστα που είχαν κάνει σημαία τους ότι έκρυβε δήθεν όλα τα μυστικά για τη χρεοκοπία, ότι θα τα αποκάλυπταν και θα έσερναν σε λογοδοσία τους υπεύθυνους.

Ώς εδώ όμως τα ψέματά τους, οι συκοφαντίες, οι αθλιότητες και οι κοροϊδίες. Έχουν γνώση οι φύλακες. Ο λαός πλέον γνωρίζει καλά με ποιους έχει να κάνει. Και στις προσεχείς εκλογές θα δώσει την απάντησή του…

Τα σχόλια είναι κλειστά.