Ειδησεογραφικό site

Στην συζήτηση στην βουλή για το ελληνικό MeToo, πρωταγωνιστές ήταν τα τρολ

132

Η συζήτηση στην βουλή για το ελληνικό MeToo, δεν πρόσφερε κάτι περισσότερο από αυτά που ήταν γνωστά, όσον αφορά την πολιτική διαχείριση από την κυβέρνηση και τις θέσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης, ήταν δηλαδή μια συνηθισμένη συζήτηση στην βουλή.

Του Γιάννη Μαγκριώτη, πρώην βουλευτή και υπουργού του ΠΑΣΟΚ

Υπάρχουν όμως κάποια στοιχεία που θέλω να τονίσω:

  1. Οι δευτερολογίες, για πρώτη φορά, είχαν χαμηλότερους τόνους, από τις πρωτολογίες. Ήταν προσχεδιασμένο από τους αρχηγούς ή κατάλαβαν ότι είχε πιάσει ταβάνι η ένταση με τις πρωτολογίες;
  2. Τα βασικά επιχειρήματα του Πρωθυπουργού και του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, έβγαιναν από το διαδίκτυο, και αφορούσαν είτε δηλώσεις στελεχών των δύο κομμάτων είτε περιεχόμενα αναρτήσεων αγνώστων στα κοινωνικά δίκτυα, που τα αλληλοχαρακτήριζαν ως υβριστικά τρολ.
  3. Είναι γνωστό ότι, τα κόμματα και όχι μόνο, έχουν πολλούς δρόμους στην σημερινή εποχή, για να περνούν την γραμμή τους, άλλοτε ως θέση για τον αντίπαλο και άλλοτε ως φήμη. Δυστυχώς η πολιτική πάντα, πολύ περισσότερο τα τελευταία χρόνια, γίνεται με φήμες.
  4. Από την ανταπόκριση των χρηστών των κοινωνικών δικτύων φαίνεται ότι, οι περισσότεροι από εμάς, γοητευόμαστε από τις φήμες.
  5. Τα κόμματα, αλλά και κάθε κοινωνική ή πολιτική εκπροσώπηση, δυστυχώς, βλέποντας την ροπή μεγάλου μέρους της κοινωνίας στις φήμες, πολιτεύονται σε μεγάλο βαθμό με αυτές.

Ο κόσμος είναι κουρασμένος, απογοητευμένος, τα προβλήματα μεγάλα και πολύπλοκα, και πολλές φορές μπερδεύει τα αίτια που προκαλούν το πρόβλημα με το πρόβλημα.

  1. Τα τελευταία χρόνια, λόγω της κρίσης, υπήρξαν μεγάλες μετακινήσεις ψηφοφόρων, όπως και μεγάλες μετακινήσεις πολιτικών στελεχών, που έψαχναν την συνέχεια της καριέρας τους, αφού έτσι βλέπουν την πολιτική.

Εδώ πέφτει γέλιο, γιατί, ο κάθε αρχηγός έχει πολλά και για πολλούς να πει, όταν μάλιστα κάποια στελέχη έκαναν βόλτες σε όλα τα κόμματα, και άλλαζαν τις απόψεις τους ανάλογα με το κόμμα στο οποίο βρισκόταν.

Βέβαια το πιο αστείο είναι όταν κατήγγειλαν κάποιον αρχηγό και μετά από κάποιο διάστημα, γινόταν πρωτοπαλίκαρά του.

Το διαδίκτυο τα τελευταία χρόνια εκθέτει πολύ κόσμο, γιατί αλλάζουν τόσο γρήγορα και τόσα κόμματα, που δεν προλαβαίνουν να σβήσουν τους λογαριασμούς τους, αλλά και πάλι το διαδίκτυο τους κουβαλάει για πάντα.

Το ακόμη πιο αστείο είναι ότι, όσο πιο πολύ βιάζονται να αλλάξουν αρχηγό, τόσο πιο πολύ καταγγέλλουν αυτόν που υμνούσαν πριν.

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.