Ειδησεογραφικό site

Στην Κίνα ο Σαμαράς: Διμερείς σχέσεις Ελλάδας – Κίνας και Ευρωζώνη στην ατζέντα

41

Με μεγαλοπρέπεια και κάθε επίσημη τιμή υποδέχθηκε η Κίνα τον Αντώνη Σαμαρά, μια επίσκεψη που παρουσιάζει ενδιαφέρον, καθώς η πρόσκληση ενός εν ενεργεία πρωθυπουργού, και μάλιστα μιας μεγάλης χώρας όπως η Κίνα, σε έναν τέως πρωθυπουργό δεν είναι συνήθης και εκτός από προσωπική τιμή στον κύριο Σαμαρά δείχνει και τους ισχυρούς δεσμούς που συνδέουν τις δυο χώρες.

Ως επίσημος προσκεκλημένος ο τέως πρωθυπουργός έγινε δεκτός χθες στο Πεκίνο από τον πρωθυπουργό της Κίνας, κ.  Li Keqiang.

Η χειραψία του Αντώνη Σαμαρά με τον πρωθυπουργό της Κίνας, κ.  Li Keqiang

Στην συνάντηση  παρευρέθη και ο υπουργός Εξωτερικών της Κίνας κ.Wang Yi, καθώς και  άλλοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι.

Στο τραπέζι τέθηκαν ουσιαστικά και επίκαιρα ζητήματα, όπως:

-Πρώτον, τα ζητήματα της νέας μεταρρυθμιστικής πολιτικής της Κίνας η οποία δίνει έμφαση  στον τομέα των υπηρεσιών, στον τομέα ICT (Information Communication Technology) καθώς και στην τόνωση της εσωτερικής κατανάλωσης εντός της Κίνας.

-Δεύτερον, τις διμερείς σχέσεις Ελλάδος-Κίνας, με ιδιαίτερη έμφαση σε παλαιές και νέες επενδύσεις, όπως της Cosco.

-Τρίτον, τα ζητήματα της πορείας της Ευρώπης  και ιδιαίτερα της Ευρωζώνης.

-Τέταρτον, τις διεθνείς πολιτικές εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Ασίας.

Στο τραπέζι της συνάντησης, εκεί όπου συζητήθηκαν τα επίκαιρα θέματα

Από το πλευρό του Αντώνη Σαμαρά δεν έλειπε η σύζυγός του, Γεωργία. Ο πρωθυπουργός της Κίνας και η σύζυγός του παρέθεσαν δείπνο στο ζεύγος, το οποίο πραγματοποιήθηκε σε ειδική αίθουσα στην Απαγορευμένη Πόλη.

Η σύζυγος του Αντώνη Σαμαρά και του πρωθυπουργού της Κίνας στέκουν στο πλευρό των πολιτικών αντρών για την αναμνηστική φωτογραφία, με ένα ελαφρύ μειδίαμα στο πρόσωπό τους

Χαμόγελα και χαλαρή διάθεση, σε ένα όμορφο περιβάλλον, κατά τη διάρκεια του επίσημου δείπνου – Ο Αντώνης Σαμαράς, απαθανατίζεται, πρόσχαρος, όπως και η σύζυγός του, Γεωργία, η οποία κάθεται απέναντι στο στρογγυλό τραπέζι – Ο πρωθυπουργός την Κίνας στην κεντρική θέση δείχνει να απολαμβάνει την συζήτηση

Τα σχόλια είναι κλειστά.