Ειδησεογραφικό site

Στη Νέα Ζηλανδία με τον… Γκάνταλφ

63

Αν κανονίζεις ταξίδι για τη Νέα Ζηλανδία και θέλεις να βρεις ξεναγό, ποιος θα ήταν καλύτερος από τον… Γκάνταλφ; Η τριλογία του «Άρχοντα των δαχτυλιδιών» γυρίστηκε στη νησιωτική χώρα του νοτίου ημισφαιρίου και ο Ίαν ΜακΚέλεν στον ρόλο του Γκάνταλφ ίσως να έγραψε τα περισσότερα χιλιόμετρα ανάμεσα στα άλλα μέλη του καστ, γυρίζοντας από σκηνικό σε σκηνικό – ή για να μπούμε στο κλίμα, από τη μια γωνιά της Μέσης Γης στην άλλη.

Αυτό μάλλον θα είχε υπόψη του και ο Ακίλ Σούχας, ο οποίος ζήλεψε τον γκρίζο (και μετέπειτα λευκό) μάγο και σκέφτηκε να μπει στα παπούτσια και το… μυτερό καπέλο του και να κάνει ένα ταξίδι έξι μηνών και 14.500 χιλιομέτρων μέσα στη Νέα Ζηλανδία, το οποίο κατέγραψε με φωτογραφίες στις οποίες εμφανιζόταν ως Γκάνταλφ!

Ο ίδιος αναφέρει στο Bored Panda: «Ήθελα ένα επαναλαμβανόμενο υποκείμενο στις φωτογραφίες μου και με τόσους πολλούς φωτογράφους που επισκέπτονται τη χώρα, κατάλαβα ότι χρειαζόταν να κάνω κάτι που θα με διαφοροποιούσε! Έβλεπα τον “Άρχοντα των δαχτυλιδιών” για πέμπτη φορά, όταν διαπίστωσα ότι η Νέα Ζηλανδία είναι διάσημη για δύο πράγματα: τα τοπία της και τις τριλογίες του “Άρχοντα των Δαχτυλιδιών” και του “Χόμπιτ”. Οπότε, γιατί να μη συνδυάσω και τα δύο, έχοντας και τον Γκάνταλφ και τα τοπία;».

Στην αρχή, δοκίμασε αυτοπορτρέτα: «Δοκίμασα με τη φωτογραφική σε ένα τρίποδο και χρονοδιακόπτη, όμως δεν μου έκανε. Έτσι, άρχισα να ρωτώ τους ανθρώπους που συναντούσα αν ήθελαν να φορέσουν τη στολή». Παραδόξως, αρκετοί συμφώνησαν και έτσι ο νεαρός φωτογράφος έφερε εις πέρας αυτό το πανέμορφο φωτογραφικό πρότζεκτ. Βέβαια, σε όλο αυτό, θα μπορούσαμε να επισημάνουμε και ένα μικρό λάθος – μία λεπτομέρεια για τους geeks της παρέας: ο Γκάνταλφ φορούσε γκρίζα και στη συνέχεια λευκά ρούχα και όχι μπλε, όπως αυτά που βλέπουμε στη φωτογραφία. Μπλε ή γαλάζια φορούσαν δύο από τους πέντε μάγους που είχαν φτάσει στη Μέση Γη, ο Αλαταρ και ο Παλαντο – τα ονόματα των οποίων δεν αναφέρονται ούτε στον «Άρχοντα» ούτε στο «Χόμπιτ».

Info
Δείτε περισσότερα στο site του Ακίλ Σούχας ή στον λογαριασμό του στο Instagram.

Τα σχόλια είναι κλειστά.