Ειδησεογραφικό site

Στη δημοσιότητα τα στοιχεία των ληστών των φορτηγών με τα ακριβά εμπορεύματα

442

Το νήμα άρχισε να ξετυλίγεται όταν ένας πολίτης θέλησε να κάνει service σε ηλεκτρονικό υπολογιστή που είχε αγοράσει στην Πάτρα – Πώς δρούσε η σπείρα

Στη δημοσιότητα έδωσε η ΕΛ.ΑΣ, τα στοιχεία ταυτότητας καθώς και οι φωτογραφίες δέκα μελών εγκληματικής ομάδας που διέπραττε αρπαγές, ληστείες και κλοπές σε βάρος οδηγών φορτηγών αυτοκινήτων που μετέφεραν εμπορεύματα εταιρειών και εξαρθρώθηκε στις 18 Νοεμβρίου από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής. (σχετική η από 20-11-2018 Παρουσίαση).

Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της ληστείας τελεσθείσας από δράστες με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, τελεσμένη και σε απόπειρα, της αρπαγής κατά συρροή, της διακεκριμένης κλοπής, της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, της απάτης αντικειμένου ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, του εμπρησμού κατ’ εξακολούθηση και της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος κατ’ επάγγελμα.

Πώς δρούσε η σπείρα

Οι δράστες εντόπιζαν τα σημεία που σταθμεύουν οδηγοί φορτηγών που εκτελούν δρομολόγια μεταφέροντας διάφορα εμπορεύματα. Στη συνέχεια, κατόπτευαν τους χώρους για την ανεύρεση στόχων και αφού έσχιζαν τους μουσαμάδες από τα φορτηγά και εκτιμούσαν το περιεχόμενο και την αξία των εμπορευμάτων, προέβαιναν αναλόγως στην αφαίρεση των αντικειμένων.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι δράστες αφού εντόπιζαν τα υποψήφια θύματα επιβιβάζονταν στα φορτηγά τους και με τη χρήση σωματικής βίας τους μετέφεραν μαζί με τα εμπορεύματα του φορτηγού, σε χώρο στάθμευσης στον Ασπρόπυργο.

Στο χώρο αυτό αποσπούσαν τα επικαθήμενα οχήματα από τους τράκτορες και στη συνέχεια μετέφεραν τους παθόντες με τους τράκτορες σε ερημικές τοποθεσίες (κυρίως κοντά σε περιοχή της Θήβας), όπου και τους εγκατέλειπαν.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός, ότι μετά τη διάπραξη των εγκληματικών τους ενεργειών, φρόντιζαν να καταστρέφουν τυχόν ίχνη και βιολογικό υλικό (σ.σ. τους σκέπαζαν με κουβέρτες και στη συνέχεια τις έκαιγαν για να μην αφήσουν ίχνη).

Ταυτόχρονα, οι συνεργοί τους προέβαιναν στην εκφόρτωση του επικαθήμενου και στη μεταφορά και αποθήκευση των προϊόντων σε άλλους χώρους. Παράλληλα, το άδειο επικαθήμενο το μετέφεραν είτε σε άλλο σημείο όπου το εγκατέλειπαν, είτε σε διαφορετικό χώρο, όπου προέβαιναν στη διάλυσή του για ανταλλακτικά».

Οι φωτογραφίες και τα στοιχεία των μελών της σπείρας

faast3
Στεφανίδης Θεόφιλος του Ιωάννη και της Ευθυμίας, γεννηθέντα στις 4-7-1983 στο Καζακστάν
fast1
Ξανθόπουλος Παναγιώτης του Αλεξάνδρου και της Αναστασίας, γεννηθέντα στις 21-8-1986 στο Καζακστάν
fast2
Αποστολίδης Βαλέριος του Γιούρι και της Χρυσούλας, γεννηθέντα στις 19-2-1980 στο Ουζμπεκιστάν
fast4
Σαπλαχίδης Γεώργιος του Παύλου και της Γκαλίνας, γεννηθέντα στις 3-4-1990 στο Καζακστάν
fast5
Μουργκουλιάνης Αλέξανδρος του Εδουάρδου και της Ελένης, γεννηθέντα στις 10-11-1994 στην Αθήνα
fast6
Βασιλειάδης Αναστάσιος του Ιωάννη και της Ναντέζντα, γεννηθέντα στις 22-05-1987 στη Ρωσία
fast7
Πετρίδης Χαράλαμπος του Ιωάννη και της Βέρας, γεννηθέντα στις 31-8-1976 στο Καζακστάν
fast8
Ελευθεριάδης Θεόδωρος του Αρχιλέα και της Ελένης, γεννηθέντα στις 30-3-1988 στο Καζακστάν
fast9
Στεφανίδης Ιωάννης του Νικολάου και της Ελένης, γεννηθέντα στις 15-6-1987 στο Καζακστάν
fast10
Παπαδόπουλος Κωνσταντίνος του Γεωργίου και της Ελένης, γεννηθέντα στις 17-12-1988 στο Καζακστάν

Τα σχόλια είναι κλειστά.