Ειδησεογραφικό site

Στεφάνι στο «Μνημείο Νεκρών Εργατικής Τάξης» κατέθεσε ο Κουράκης

61

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Εργατικής Πρωτομαγιάς ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης και πρώην Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου Γιάννης Κουράκης παραβρέθηκε στο Ε.Κ.Η. όπου κατέθεσε στεφάνι στο ¨Μνημείο Νεκρών Εργατικής Τάξης¨ ενώ στην συνέχεια έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η Εργατική Πρωτομαγιά αποτελεί ημέρα μνήμης και τιμής για τους αγώνες των εργαζομένων και ιδιαίτερα για εκείνους που έδωσαν τη ζωή τους υπερασπιζόμενοι τα εργατικά δικαιώματα, την ελευθερία, την κοινωνική δικαιοσύνη, την συναδέλφωση και την Ειρήνη των λαών.

Στην δύσκολη αυτή συγκυρία για τους εργαζόμενους, όπου το εισόδημα τους συρρικνώνεται από την ακρίβεια και την ενεργειακή κρίση και παράλληλα, εργασιακά δικαιώματα και κεκτημένα καταστρατηγούνται, η 1η του ΜΑΗ αποτελεί ορόσημο για το εργατικό και συνδικαλιστικό κίνημα.

Σε παγκόσμια κλίμακα η αβεβαιότητα ενισχύεται ενώ το χάσμα μεταξύ πλούσιων και φτωχών βαθαίνει και αυξάνονται οι ανισότητες και οι διακρίσεις.

Οι οικονομικές και κοινωνικές προκλήσεις εντείνονται και διαφοροποιούνται.

Όμως, οι αξίες, το νόημα και οι συμβολισμοί της ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ παραμένουν επίκαιροι και ζωντανοί και εμπλουτίζουν το περιεχόμενο των νέων αγώνων.

Μαζί, εργαζόμενοι και κοινωνικοί φορείς, θα συνεχίσουμε τους αγώνες όχι μόνο για να υπερασπιστούμε τα εργασιακά, κοινωνικά και οικονομικά δικαιώματα αλλά και για να προωθήσουμε βαθιές κοινωνικές αλλαγές με στόχο την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, τη βελτίωση συνθηκών εργασίας και την κατοχύρωση ενός αξιοπρεπούς επιπέδου διαβίωσης για όλους. »

Τα σχόλια είναι κλειστά.