Ειδησεογραφικό site

Stay United: Τα θύματα του Γουάινσταϊν έγιναν… ομάδα

77

Με το σύνθημα Stay United αποφάσισαν να απαντήσουν τα δεκάδες θύματα του σάτυρου παραγωγού του Χόλιγουντ Χάρβεϊ Γουάινσταϊν στις φήμες ότι εκείνος προσπάθησε να τους «κλείσει τα στόματα» επιστρατεύοντας «στρατό κατασκόπων».

Πρόκειται για ένα φύλλο Excel το οποίο συνεχώς συμπληρώνεται από τα θύματα του Γουάινσταϊν
. Μέσα σε αυτό περισσότερα από 100 θύματα του παραγωγού (σ.σ. την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές ήταν 103) περιγράφουν τις επιθέσεις που δέχθηκαν καθως και το πού και πότε έγινε αυτό.

«Η δύναμή μας βρίσκεται στους αριθμούς» εξήγησε την κίνηση αυτή η Ζόε Μπροκ, μια από τις γυναίκες-θύματα του Γουάινσταϊν.

«Θέλω να καλέσω όλες και όλους όσοι επέζησαν από κακοποίηση να νιώσουν ότι δεν είναι μόνοι, να νιώσουν ότι όλοι μαζί μπορούμε να ρίξουμε φως στο σκοτάδι που κρύβονται αυτοί οι κυνηγοί» πρόσθεσε η Μπροκ.

Η Ζόε Μπροκ

Στην καμπάνια μαζί με την Μπροκ πρωτοστατεί η Ιταλίδα Άσια Αρτζέντο, η οποία έχει κατηγορήσει τον Γουάινσταϊν ότι της επιτέθηκε και έκτοτε έχει γίνει η κορυφαία κατήγορός του.

«Το να γράψω στη λίστα ήταν το πιο τρομακτικό πράγμα που έχω κάνει. Μέσα δεν υπάρχουν μόνο διάσημοι. Υπάρχουν τόσες πολλές γυναίκες και κάθε μέρα προστίθενται νέες» περιέγραψε την εμπειρία του το μοντέλο από τη Γαλλία Σαμάνθα Παναγκρόσο.

Η λίστα είναι αποτέλεσμα δουλειάς δύο εβδομάδων κατά βάση των τριών αυτών γυναικών. «Όλοι στηρίζουμε όλους, είναι μπερδεμένο αλλά είμαστε οργανωμένοι» λέει η Παναγκρόσο.

Η Άσια Αρτζέντο

Οι πρώτες καταγγελίες κατά του σάτυρου παραγωγού χρονολογούνται ακόμα και από τη δεκαετία του ’70 καθώς το εν λόγω Excel διακινείται μέσω Twitter με το hashtag #NoShameFist.

Οι καταγγελίες φτάνουν, μάλιστα, μέχρι και το 2015 με θύματα του Γουάινσταϊν να περιγράφουν πως τις χούφτωσε, έβαλε τα χέρια κάτω από τις φούστες τους, τους ζητούσε μασάζ, προσπαθούσε να τις φιλήσει

Ορισμένοι λένε ότι η τακτική αυτή της δημόσιας εξομολόγησης μπορεί να αποδειχθεί άκρως αποτελεσματική για όσα θύματα δυσκολεύονται να ενημερώσουν τις αρχές λόγω της δύναμης και της επιρροής των ανθρώπων που τα κακοποίησαν.

Τα σχόλια είναι κλειστά.