Ειδησεογραφικό site

Στα ύψη η εγκληματικότητα: Ρομά επιτέθηκαν με πέτρες κατά αστυνομικών

3.119

Η επίθεση ξεκίνησε μετά από έλεγχο σε αυτοκίνητο με δυνατή μουσική – Ένας από τους επιβαίνοντες ήταν Ρομά που είχε συλληφθεί ένα χρόνο πριν για ληστεία με μαχαίρι και είχε αποφυλακιστεί – «Οι συνάδελφοι ενημέρωσαν το κέντρο με κινητό γιατί οι ασύρματοι δεν δουλεύουν» καταγγέλλει ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών

Να λιντσάρουν το πλήρωμα του περιπολικού ήθελαν, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, οι Ρομά που επιτέθηκαν στους δύο συναδέλφους του λίγο μετά τις 9 το βράδυ της Πέμπτης στη διασταύρωση των οδών Πειραιώς και Κηφισού.

Σύμφωνα με τον Δημοσθένη Πάκο όλα ξεκίνησαν όταν οι αστυνομικοί «είδαν ένα ύποπτο που το ίδιο περιπολικό τον είχε συλάβει πριν από ένα χρόνο για ληστεία με μαχαίρι σε έναν Πακιστανό μετανάστη. Είχε οδηγηθεί στη φυλακή και τον είδαν έξω και γι’ αυτό είπαν πάμε να δούμε τι γίνεται μήπως είναι δραπέτης».

«Με που πάνε να τον ελεγξουν από έναν παρακείμενο καταυλισμό Ρομά τους έκαναν επίθεση με μάρμαρα, τους κύκλωσαν για να τους λιντσάρουν» πρόσθεσε ο κ. Πάκος.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι ο Ρομά εντοπίστηκε μέσα σε αυτοκίνητο το οποίο σταμάτησαν οι αστυνομικοί για έλεγχο επειδή είχε πολύ δυνατά τη μουσική. Στο όχημα επέβαιναν εκτός από τον εν λόγω Ρομά και άλλα δύο άτομα, επίσης Ρομά, που ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ορισμένοι εκ των Ρομά που επιτέθηκαν στο πλήρωμα του περιπολικού πυροβόλησαν στον αέρα με καραμπίνες αλλά και ότι και οι αστυνομικοί πυροβόλησαν στον αέρα προκειμένου να απεγκλωβιστούν.

Όπως κατήγγειλε ο κ. Πάκος ότι «οι ενισχύσεις δεν ήρθαν ποτέ γιατί ο ασύρματος δεν λάμβανε. Χρειάστηκε ο συνάδελφος που κατάφερε να ξεφύγει για λίγα λεπτά να πάρει τηλέφωνο το κέντρο με το κινητό του προκειμένου να έρθουν ενισχύσεις».

«Έχουμε πει ότι θα θρηνήσουμε θύματα με την κατάταση αυτή με τους ασυρμάτους. Έχουμε ένα σύστημα δύο δεκαετιών παλιό που δεν έχει αντικασταθεί για οικονομικούς λόγους» πρόσθεσε ο κ. Πάκος.

«Το σοκαριστικό είναι ότι έχουν αποθρασυνθεί οι πάντες λόγω της ατιμωρησίας και μπορούν να επιτεθούν σε οποιονδήποτε γνωρίζοντας ότι σε έξι μήνες θα είναι έξω» συμπλήρωσε ο συνδικαλιστής αστυνομικός κάνοντας λόγο για έλλειψη πολιτικής βούλησης.

Κατά πληροφορίες μέχρι στιγμής έχουν γίνει έξι συλλήψεις.

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών σε ανακοίνωσή της έδωσε στη δημοσιοτητα φωτογραφίες των τραυματιών αστυνομικών προαναγγέλλοντας την υποβολή μηνύσεων «σε περίπτωση που οι ασύρματοι αποδειχθεί ότι δεν λάμβαναν».

«Δεν μπορεί ο καθένας να επιτίθεται κατ’ αυτό τον τρόπο στον Έλληνα Αστυνομικό και να μένει ατιμώρητος και δεν μπορεί όσοι ασχολούνται μόνο
με τις Κρίσεις να μην αντιλαμβάνονται ότι με αυτές τις επικοινωνίες στέλνουν τους αστυνομικούς σαν πρόβατα στη σφαγή, ενώ ταυτόχρονα βαυκαλίζονται ότι προΐστανται σε μια Ευρώπαϊκή Αστυνομία. Τώρα άραγε σε ποιον θα διατάξετε ΕΔΕ;» καταλήγει στην ανακοίνωση της η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών.

astynomiko-roma3
astynomiko-roma2
astynomiko-roma1

Τα σχόλια είναι κλειστά.