Ειδησεογραφικό site

Σπυρόπουλος (ΠΑΣΟΚ) κατά Συρίγου: Ανιστόρητοι όσοι δεν βλέπουν τη συμβολή του Πολυτεχνείου στη πτώση της χούντας

50

Για «ανιστόρητους και αμνήμονες» κάνει λόγο στην απάντησή του, ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Σπυρόπουλος, απαντώντας σαφώς στον υφυπουργό Παιδείας Άγγελο Συρίγο.

Ο κ. Σπυρόπουλος τόνισε πως «Η συμβολή του Πολυτεχνείου στην αποδυνάμωση και τη διεθνή απομόνωση του δικτατορικού καθεστώτος είναι ιστορικά επαληθευμένη και αναμφισβήτητη και πρόσθεσε «Από την πρώτη στιγμή που εγκαθιδρύθηκε η δικτατορία, χιλιάδες Έλληνες συνελήφθησαν, φυλακίστηκαν και εξορίστηκαν».

«Δεκάδες αντιστασιακές οργανώσεις εξέφρασαν με συγκεκριμένη δράση την άρνησή τους στη δικτατορία, απηχώντας το αίσθημα του ελληνικού λαού. Δύο μαζικές εκδηλώσεις αντίστασης του ελληνικού λαού έλαβαν χώρα στην κηδεία του Γέρου της Δημοκρατίας και του νομπελίστα Γιώργου Σεφέρη».

«Το φοιτητικό κίνημα είχε έντονη αντιδικτατορική παρουσία και δράση, με ορόσημα την κατάληψη της Νομικής και την εξέγερση του Πολυτεχνείου, με συμμετοχή δεκάδων χιλιάδων φοιτητών. Όλες αυτές οι συνοπτικές αναφορές του αντιστασιακού φρονήματος του ελληνικού λαού και κυρίως της νέας γενιάς, είναι η απάντηση προς όλους τους ανιστόρητους και αμνήμονες που θέλουν να αμφισβητήσουν την ιστορία και να την ξαναγράψουν στα μέτρα τους.»

Τα σχόλια είναι κλειστά.