Ειδησεογραφικό site

Σπυράκη: «Ναι» σε προανακριτική για τη Novartis

80

Η ΝΔ «εννοείται ότι λέει “ναι” στην προανακριτική επιτροπή» για την υπόθεση Novartis, τόνισε η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη, αφήνοντας αιχμές κατά της κυβέρνησης ότι θα κατασκευάσει το κατηγορητήριο για να στηρίξει τη σκευωρία της.

«Όμως, οι μάρτυρες θα έρθουν χωρίς κουκούλες», σημείωσε η κυρία Σπυράκη, λέγοντας ότι την ταυτότητά τους γνωρίζει η κυβέρνηση αλλά και επειδή το καθεστώς προστασίας τους είναι νομικά διάτρητο. Επίσης, κάλεσε την κυβέρνηση που «συγκαλύπτει, μέχρι σήμερα, το σκάνδαλο Καμμένου» να συναινέσει στη διαλεύκανσή του.

Αναλυτικά, η δήλωση που έκανε η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ έχει ως εξής:

«Η Νέα Δημοκρατία είπε από την αρχή «όλα στο φως». Και εννοείται ότι λέει “ναι” και στην προανακριτική επιτροπή, ανεξαρτήτως του κατηγορητηρίου που προφανώς θα κατασκευάσει η Κυβέρνηση για να υποστηρίξει τη σκευωρία της.

Όμως οι μάρτυρες θα έρθουν χωρίς κουκούλες. Όχι μόνο γιατί τους ξέρει ήδη η Κυβέρνηση, αλλά και γιατί το καθεστώς προστασίας τους είναι νομικά διάτρητο, καθώς απαιτεί την έγγραφη έγκριση του αντιεισαγγελέα διαφθοράς του Αρείου Πάγου, την οποία παραδόξως δεν ζήτησε η αρμόδια εισαγγελέας.

Κατά τα λοιπά, θεωρούμε αυτονόητο ότι η Κυβέρνηση, σε αντίθεση με την επιλογή της να συγκαλύπτει, μέχρι σήμερα, το σκάνδαλο Καμμένου, θα συναινέσει επιτέλους στη διαλεύκανση του, τώρα που έφτασε στη Βουλή».

Τα σχόλια είναι κλειστά.