Ειδησεογραφικό site

Spiegel για Τσίπρα: «Μπαμπούλας» στην Ευρώπη, στην Ελλάδα «ήρωας»

22

Απεικονίζοντας τον Έλληνα πρωθυπουργό χαμογελαστό, το γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel» σχολιάζει πως, στην Ευρώπη, ο Αλέξης Τσίπρας είναι ο «μπαμπούλας», την ώρα που, στην πατρίδα του, οι συμπολίτες του τον αποθεώνουν.

Ο Τσίπρας χαίρει εμπιστοσύνης στην Ελλάδα, είναι πολύ αγαπητός, όπως επισημαίνει το γερμανικό περιοδικό και προσθέτει πως για τους Έλληνες είναι «ήρωας». Το κλίμα όμως είναι πολύ διαφορετικό στην Ευρώπη, τονίζει.

«Σε ό,τι αφορά στις διαπραγματεύσεις με τους Eυρωπαίους εταίρους και λαμβάνοντας υπόψη την αποχώρηση του ΔΝΤ, που δείχνει εμπλοκή στις συνομιλίες μεταξύ των δύο πλευρών, η ελληνική πλευρά χάνει τους υποστηρικτές της, με τον Τσίπρα να δείχνει αγένεια και καμία διάθεση να διαπραγματευτεί» υπογραμμίζει το περιοδικό «Spiegel».

Και συνεχίζει: «Την ώρα που υπάρχει διαφωνία της ελληνικής κυβέρνησης με τους πιστωτές της σε ό, ότι αφορά στην κρίση χρέους, ο  Έλληνας πρωθυπουργός έδειξε λίγη ευγένεια της τελευταίες ημέρες απέναντι στους Ευρωπαίους εταίρους. Αλλά και ο μέχρι τώρα φίλος της Ελλάδας, ο επικεφαλής της Κομισιόν, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, δήλωσε πως, ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει καμία διάθεση για μεταρρυθμίσεις. Αλλά και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αποσύρθηκε από τη διαπραγματευτική ομάδα στις Βρυξέλλες, αφού η Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε, δεν έχει κάνει κανένα βήμα προόδου. Στην Ελλάδα, όμως,  ο Έλληνας πρωθυπουργός θεωρείται ήρωας. Σφίγγει τα χέρια των συμπολιτών του, εμφανίζεται με καλή διάθεση έξω από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ. Στον προαύλιο χώρο της ΕΡΤ, την ημέρα της επαναλειτουργίας της κρατικής ραδιοτηλεόρασης, βρισκόταν και ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκης με τη σύζυγό του, Δανάη Στράτου».

Τα σχόλια είναι κλειστά.