Ειδησεογραφικό site

Σολτς: Αν πάνε όλα καλά με την Ιταλία η Ελλάδα θα βγει στις αγορές

3.140

Ολα ανοιχτά τα αφήνει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Όλαφ Σολτς, όσον αφορά τη ρύθμιση του χρέους και το πλαίσιο της μεταμνημονιακής εποπτείας.

«Θα τα δούμε όλα τον Ιούνιο, σημειώνει, αφού θα έχουν γίνει οι τελευταίες αξιολογήσεις». Μόλις 3 εβδομάδες πριν από το κρίσιμο Eurogroup της 21ης Ιουνίου, ο Ολαφ Σόλτς δηλώνει πάντως αισιόδοξος ότι η Ελλάδα θα βγεί στις αγορές, χωρίς να ανοίγει τα χαρτιά του για το πώς θα ρυθμιστεί το χρέος, με τις πληροφορίες να επιμένουν ότι το Βερολίνο επιμένεις σε πολύ σκληρούς όρους και ισχυρή εποπτεία, για την οποιαδήποτε- έστω και μικρή- ελάφρυνση του χρέους που τόσο θέλει η κυβέρνηση.

«Περιμένω τις τελευταίες αξιολογήσεις και τις τελικές αποφάσεις που θα πρέπει να ληφθούν στην Ελλάδα και θα μας δώσουν την ευκαιρία στο τέλος Ιουνίου, να δούμε πώς θα τελειώσουμε με το πρόγραμμα, πώς θα είναι το μέλλον, πώς θα οργανωθεί η μεταμνημονιακή περίοδος και τι θα προβλέπεται» σημειώνει ο κ. Σόλτς στα Νέα, αφήνοντας να εννοηθεί ότι όλα τα μεγάλα θέματα είναι ακόμα ανοιχτά.

«Δεν είναι εύκολο να πούμε ποιο θα είναι ακριβώς το αποτέλεσμα [των συζητήσεων]. Αυτό που είναι απολύτως ξεκάθαρο είναι ότι θα έχουμε την ευκαιρία για μια καλή απόφαση και η εξέλιξη αυτή έχει προετοιμαστεί με την ισχυρή ατζέντα μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα», σημειώνει ακόμα ο Ολαφ Σόλτς κάνοντας σαφές ότι η Γερμανία επιμένει απόλυτα στην συνέχιση των μεταρρυθμίσεων.

Για το πώς θα γίνει η ρύθμιση του χρέους ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ δεν ανοίγει τα χαρτιά του, ενώ για το αν η Ελλάδα θα χρειαστεί προληπτική γραμμή πίστωσης, υπό το φώς των εξελίξεων στην γειτονική Ιταλία σημειώνει: «Νομίζω ότι η Ιταλία είναι σταθερή, έχει νέα κυβέρνηση, τα μηνύματα που παίρνουμε από την κυβέρνηση και τον πρόεδρο της Ιταλίας είναι ότι θα σεβαστούν τους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ενωσης και εκτιμώ ότι οι αγορές θα το δούν έτσι. Και για τον λόγο αυτόν είμαι αισιόδοξος ότι η Ελλάδα θα έχει την ευκαιρία να εξέλθει στις αγορές».

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.