Ειδησεογραφικό site

Σοκαρισμένη η 82χρονη μετά την παραπομπή της σε δίκη για τα 6 κιλά χόρτα που πουλούσε στη λαϊκή

76

Η αναλγησία του κρατικού μηχανισμού που στέλνει στο εδώλιο ηλικιωμένους βιοπαλαιστές φαίνεται πως δεν εξαντλήθηκε στην 90χρονη γυναίκα που πουλούσε τερλίκια στη Θεσσαλονίκη. Άλλη μια ηλικιωμένη γυναίκα ηλικίας 82 ετων θα καθίσει στο σκαμνί γιατί είχε το …θράσος να πουλά χόρτα στο κέντρο της Κατερίνης.

Η γυναίκα από τη Νέα Τραπεζούντα Πιερίας, όχι μόνο θα δικαστεί στις 7 Ιουνίου, αλλά πλήρωσε και το διοικητικό πρόστιμο 200 ευρώ για τα 6 κιλά χόρτα που πουλούσε όταν τη συνέλαβαν στην Κατερίνη. Ο γιος της, Αναστάσιος Αλχαζίδης, μίλησε στο protothema.gr για την περιπέτεια που περνά η οικογένειά του και ξέσπασε για την αδικία του κράτους απέναντι στη βιοπαλαιστή μητέρα του:

«Αυτή η περιπέτεια έχει κοστίσει στη μητέρα μου η οποία αδυνατεί να πιστέψει πως στα 82 της χρόνια, θα βρεθεί αντιμέτωπη με τη δικαιοσύνη, για πώληση 6 κιλών προϊόντων μαναβικής. Ήξερα, ότι κάποια στιγμή θα την καλούσαν στο δικαστήριο, αφού δυστυχώς έτσι λειτουργεί το σύστημα, μετά και από τον σχετικό νόμο που ρυθμίζει θέματα μικροπωλητών και λαϊκών αγορών που ψηφίστηκε το 2017» λέει στο protothema.gr o γιος της 80χρονης γυναίκας, Αναστάσιος Αλχαζίδης.

Η ίδια η ηλικιωμένη που κατηγορείται ανέφερε: «Εμείς μάθαμε τις υποχρεώσεις μας να τις πληρώνουμε και να μην τις αφήνουμε στα παιδιά μας».

Ο κ. Αλχαζίδης επισήμανε επίσης:«Η μητέρα μου προτίθεται να παραστεί κανονικά στο δικαστήριο , χωρίς δικηγόρο γιατί η ίδια πιστεύει ότι το δίκιο είναι με το μέρος της, ευελπιστώντας πως η λογική και η ηθική θα υπερισχύσει του γράμματος του νόμου»

Τα σχόλια είναι κλειστά.