Ειδησεογραφικό site

Σόιμπλε: Οι αποφάσεις για τα μέτρα δεσμεύουν και την επόμενη κυβέρνηση

39

«Τα μέτρα είναι ανεξάρτητα από τα εκλογικά αποτελέσματα» διεμήνυσε ο Βόλφκαγκ Σόιμπλε, παρεμβαίνοντας στην συζήτηση που άνοιξε ο  Γάλλος ομόλογός του Μισέλ Σαπέν, σχετικά με τις δεσμεύσεις που απαιτεί το ΔΝΤ και από την αντιπολίτευση για τα μέτρα μετά το 2019.

«Οι αποφάσεις για τα μέτρα που αφορούν το μέλλον θα πρέπει να γίνονται αποδεκτές και από την αντιπολίτευση εφόσον υπάρχουν εκλογές στο άμεσο μέλλον» δήλωσε ο Σόιμπλε μετά το Ecofin μιλώντας σε γερμανούς δημοσιογράφους.

«Σε όλες τις περιπτώσεις προγραμμάτων βοήθειας προς κράτη, οι θεσμοί πάντα διαμηνύουν ότι αποφάσεις για μέτρα που αφορούν το μέλλον, θα πρέπει να γίνονται αποδεκτές και από την αντιπολίτευση, εφόσον υπάρχουν εκλογές στο άμεσο μέλλον. Δεν πρόκειται για κάτι καινούργιο» είπε χαρακτηριστικά ο Σόιμπλε.

Και επεσήμανε με έμφαση για να μην μείνει αμφιβολία: «Θα πρέπει οι αποφάσεις να διατυπωθούν νομοθετικά με τέτοιο τρόπο, ώστε να παραμένουν ανεξάρτητες από τα εκλογικά αποτελέσματα. Αυτό έχει γίνει με επιτυχία στο παρελθόν σε άλλα κράτη, αλλά και στην Ελλάδα».

Το ίδιο είχε αποκαλύψει και ο Μισέλ Σαπέν ο οποίος υποστήριξε ότι το ΔΝΤ ζητά και τη στήριξη της αντιπολίτευσης στην Ελλάδα για τα δημοσιονομικά μέτρα, μετά το 2019.

«Αυτό που μου φαίνεται περίεργο στη στάση του ΔΝΤ είναι ότι ζητά από την αντιπολίτευση (στην Ελλάδα) να δώσει διαβεβαιώσεις πάνω στο ποια θα είναι η θέση της μετά το 2019, την περίοδο που ξεπερνά, δηλαδή, τη θητεία αυτής της κυβέρνησης», δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Μισέλ Σαπέν, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο περιθώριο της σημερινής συνεδρίασης του ΕCOFIN.

Ωστόσο, το Ταμείο έσπευσε να το διαψεύσει μέσα σε ελάχιστα λεπτά.

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.