Ειδησεογραφικό site

Societe Generale: Στο 40% τώρα οι πιθανότητες για ελληνική χρεοκοπία

25

Αυξημένα ρίσκα για ελληνική χρεοκοπία ( default) που φτάνει το 40% δίνει η έκθεση της Societe Generale για την διεθνή οικονομία που εκδόθηκε τον Ιούνιο, ενώ κατά 60% θεωρεί ότι μπορεί να βρεθεί μια ημιευσταθής λύση.

Είναι προφανές ότι οι διεθνείς τράπεζες αρχίζουν να καταγράφουν όλο και περισσότερο υψηλότερα ποσοστά για μια αρνητική εξέλιξη στην διαπραγμάτευση. Και σε κάθε περίπτωση να χαμηλώνουν τις προσδοκίες ακόμα και για την υπογραφή της όποιας συμφωνίας. Για το Grexit οι πιθανότητες είναι 20%.

Το αρνητικό κλίμα που προεξοφλήθηκε με την πτώση του χρηματιστηρίου κατά 5% την περασμένη Παρασκευή φορτίζεται επικίνδυνα όσο κυλάει ο χρόνος και τα δεδομένα της διαπραγμάτευσης δεν αλλάζουν. Είναι προφανές ότι η ανησυχία για την εξεύρεση λύσης αρχίζει να κορυφώνεται σε όλα τα επίπεδα. Καθόσον μάλιστα οι φωνές μέσα στο κυβερνών κόμμα επιμένουν να προβάλλουν λύση εκτός ευρώ, όπως ο Π. Λαφαζάνης ή αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο νέας εκλογικής αναμέτρησης χωρίς την υπογραφη συμφωνίας όπως οι κκ. Αλ. Φλαμπουράρης και Πάνος Σκουρλέτης.

Τα σχόλια είναι κλειστά.