Ειδησεογραφικό site

SMS προς βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ: Επιστρέψτε όλοι Αθήνα

34

Στο ελληνικό Κοινοβούλιο μεταφέρεται η «μάχη» για το κλείσιμο της δανειακής σύμβασης, έπειτα από πολύωρες, σκληρές διαπραγματεύσεις μεταξύ ελληνικής κυβέρνηση, ευρωπαϊκών Θεσμών και Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Σήμερα, αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή το προσχέδιο του νέου Μνημονίου και η κυβέρνηση φιλοδοξεί την Τετάρτη να εισάγει στις αρμόδιες επιτροπές το νομοσχέδιο για το μνημόνιο σε ένα άρθρο και τα προαπαιτούμενα σε δεύτερο άρθρο, με σκοπό να ψηφιστεί την Πέμπτη.

Έχουν ειδοποιηθεί ήδη οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να βρίσκονται την Τετάρτη στην Αθήνα, ενώ δεν αποκλείεται να πραγματοποιηθεί συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας πριν από την έναρξη της συζήτησης των μέτρων στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλή. Επί ποδός βρίσκονται και οι βουλευτές των κομμάτων της αντιπολίτευσης, οι οποίοι έχουν ειδοποιηθεί να επιστρέψουν στο κλεινόν άστυ. Λίγες ώρες μετά την οριστικοποίηση της συμφωνίας όλοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ενημερώθηκαν με SMS να έχουν επιστρέψει μέχρι αύριο το μεσημέρι, σε περίπτωση που έχουν φύγει εκτός.

Σήμερα αναμένεται να συνεδριάσει η Διάσκεψη των Προέδρων ώστε να ανοίξει το ελληνικό Κοινοβούλιο, το οποίο έκλεισε για λίγες ημέρες λόγω θέρους, ωστόσο πηγές αναφέρουν ότι μπορεί απλά να επαναλειτουργήσει μόνο με απόφαση της ίδιας της Προέδρου της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου. Σχετικά με την κοινοβουλευτική διαδικασία που θα ακολουθηθεί για τη ψήφιση της νέας συμφωνίας, πληροφορίες αναφέρουν ότι στόχος του Μεγάρου Μαξίμου είναι να εισαχθεί αύριο προς συζήτηση στις αρμόδιες επιτροπές και την Πέμπτη προς συζήτηση στην Ολομέλεια και ψήφιση, ώστε να υπάρχει χρόνος να ενημερωθούν οι βουλευτές. Ωστόσο, δεν έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο να ακολουθηθεί η πεπατημένη των τελευταίων ψηφοφοριών, όπου πραγματοποιήθηκε συζήτηση των προαπαιτούμενων στις Επιτροπές και ψηφίστηκαν εντός της ίδιας ημέρας. Υπενθυμίζεται ότι οι Θεσμοί και η κυβέρνηση κατέληξαν ύστερα από πολύωρες συνεδριάσεις στον κατάλογο μέτρων που θα περιλαμβάνεται στο δεύτερο άρθρο του νομοσχεδίου έκτασης 60 σελίδων, ενώ περιλαμβάνονται άλλα 23 μέτρα που θα πρέπει να υλοποιηθούν τον προσεχή Οκτώβριο.


 

Τα σχόλια είναι κλειστά.