Ειδησεογραφικό site

Σκουπιδότοπος η Αθήνα – Κίνδυνος για τη δημόσια υγεία

2.299

«Πνίγονται» 66 δήμοι στην Αττική από τα σκουπίδια, καθώς για δεύτερη εβδομάδα παραμένει κλειστός ο ΧΥΤΑ της Φυλής και τα απορριμματοφόρα έχουν σταματήσει τις αποκομιδές.

Ο ΧΥΤΑ Φυλής παραμένει κλειστός καθώς δημιουργήθηκε ένα ρήγμα στο τελευταίο κομμάτι του, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να δεχτεί άλλα σκουπίδια.

Το πρόβλημα έχει ως αποτέλεσμα 2.500 χιλιάδες τόνοι σκουπιδιών να μένουν καθημερινά στους δρόμους της Αττικής, κάτι που, σε συνδυασμό με τη βροχή των τελευταίων ημερών, αυξάνει τους κινδύνους για τη δημόσια υγεία.

Το νέο κομμάτι άρχισε να λειτουργεί από τον περασμένο  Σεπτέμβριο και σύμφωνα με τους εργαζόμενους θα έχει κορεστεί σε έναν χρόνο, με αποτέλεσμα τον Ιούλιο του 2019 να μην μπορεί να δεχτεί άλλα σκουπίδια.

Εναλλακτική λύση για τα απορρίμματα της Αττικής εξακολουθεί να μην υπάρχει, αφού η χωροθέτηση νέου ΧΥΤΑ καθυστερεί.

Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, σε ανακοίνωση του τόνισε πως «άνθρωποι, σχεδιασμοί και υποδομές δοκιμάζονται αυτή τήν ώρα και κάθε άλλο παρά αυτονόητο είναι ότι η πρωτεύουσα θα μπορέσει για πολύ ακόμα να αντιμετωπίζει με τις μικρότερες δυνατές συνέπειες το πρόβλημα, για το οποίο δεν είναι υπεύθυνη και βεβαίως δεν μπορεί να δώσει λύση». Από την πλευρά της η περιφέρεια Αττικής ανέφερε πως σε σημεία μεγάλου υγειονομικού ενδιαφερόντων όπως νοσοκομεία και κλινικές η αποκομιδή γίνεται κανονικά. Η περιφέρεια προφανώς δεν θεωρεί σημεία μεγάλου υγειονομικού ενδιαφερόντων τα σχολεία, καθώς σε πολλές περιοχές, τα σκουπίδια έξω από σχολεία έχουν σχηματίσει βουνά, με τη δυσοσμία να οδηγεί τους μαθητές να μην βγαίνουν στο προαύλιο.

Τόνοι σκουπιδιών στους δρόμους της Αθήνας- φωτογραφίες iefimeridaΤόνοι σκουπιδιών στους δρόμους της Αθήνας- φωτογραφίες iefimerida

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.