Ειδησεογραφικό site

Σκοπιανά παιχνίδια: Λύση που να διαφυλάσσει την αξιοπρέπεια των «Μακεδόνων» και των Ελλήνων ζητά ο Ζάεφ

72

Σε ρόλο πυροσβέστη ο πρωθυπουργός των Σκοπίων έναντι του «εμπρηστικού» υπουργού Εξωτερικών, Ντιμιτρόφ

Στη διεξαγωγή δημοψηφίσματος ως μια «επιπλέον εγγύηση» για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό Nova της Βουλγαρίας.

Στην ίδια δήλωση ο κ. Ζάεφ εμφανίστηκε αισιόδοξος για μια λύση στην 25ετη διαμάχη με τους Έλληνες μέχρι τα μέσα του 2018 ώστε στη συνέχεια να υπάρξει πρόσκληση ένταξης της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ στη σύνοδο του Ιουνίου.
Ωστόσο συνεχίζει να προκαλεί αναφερόμενος στη δήλωσή του για μια δήλωση που θα διαφυλάσσει την «αξιοπρέπεια των «Μακεδόνων» και των Ελλήνων».

«Το δημοψήφισμα θα αποτελέσει μια πρόσθετη εγγύησης (σ.σ. για εφαρμογή της διευθέτησης) για τους Έλληνες φίλους μας γιατί θα απομακρύνει όλες τις αμφιβολίες καθώς οι λαοί θα υποστηρίξουν τη λύση. Είμαι σίγουρος ότι οι «Μακεδόνες» είναι έτοιμοι γι’ αυτό. Ωστόσο είμαστε ακόμα εν μέσω διαπραγματεύσεων και ελπίζω ότι η λύση θα διαφυλάσσει την αξιοπρέπεια των «Μακεδόνων» και των Ελλήνων» είπε ο κ. Ζάεφ σύμφωνα με το ΜΙΑ, το πρακτορείο ειδήσεων της ΠΓΔΜ.

«Ελπίζω ότι θα φτάσουμε σε λύσεις αποδεκτές για τις δύο πλευρές γιατί η διευθέτηση θα πρέπει να διατηρεί την αξιοπρέπεια και των δύο κρατών. Αυτό είναι ο μόνος τρόπος για να χτίζονται συνεργασίες και αυτό προϋποθέτει μια βιώσιμη διευθέτηση» συμπλήρωσε ο κ. Ζάεφ.

Με την αναφορά του στο δημοψήφισμα παραμένει ο Σκοπιανός πρωθυπουργος αφήνει ανοιχτή την ερμηνεία η πλευρά της ΠΓΔΜ να έχει αποφασίσει να επιλέξει τη διαδικασία αυτή ως εγγύηση αντί της αναθεώρησης του Συντάγματος που, όπως όλοι λένε, είναι η μοναδική οδός για την άρση των αλυτρωτισμών από την πλευρά της γειτονικής χώρας.

Τα σχόλια είναι κλειστά.