Ειδησεογραφικό site

«Σκληρό» βίντεο: Αμερικανοί αστυνομικοί βασανίζουν νεαρό κρατούμενο

50

Σε διαθεσιμότητα τέθηκαν τρεις Αμερικανοί αστυνομικοί από την πολιτεία του Τενεσί, οι οποίοι βασάνιζαν με όπλο ηλεκτρικής εκκένωσης (taser) έναν νεαρό κρατούμενο.

Ο 19χρονος σήμερα Τζόρνταν Ελάιας Νόρις συνελήφθη τον Νοέμβριο του 2016 για βανδαλισμό, κλοπή και κατοχή μαριχουάνας και όπλου και οδηγήθηκε στις φυλακές της κομητείας Cheatham.

Ένα σοκαριστικό βίντεο που κατέγραψε κάμερα ασφαλείας δείχνει τον νεαρό κρατούμενο δεμένο σε ειδικό κάθισμα να υφίσταται βασανιστήρια με το taser από έναν αστυνομικό παρουσία συναδέλφων του.

Το θύμα φαίνεται να σφαδάζει από τον πόνο κάθε φορά που ο αστυνομικός τον χτυπά με το taser.

Μάλιστα, ένας απ’ αυτούς ακούγεται στο βίντεο να λέει: «θα συνεχίσω μέχρι να τελειώσουν οι μπαταρίες», ενώ ένας συνάδελφός του διατάζει τον νεαρό να σταματήσει να αντιστέκεται.

Ο Νόρις έμεινε δύο εβδομάδες στη φυλακή και μετά την αποφυλάκισή του το κορμί του έφερε πάνω από 40 εγκαύματα από το taser.

Οι αστυνομικοί αντιμετωπίζουν κατηγορίες για άσκηση υπερβολικής βίας, παραμέληση της προστασίας και καταπάτηση των πολιτικών δικαιωμάτων του θύματος μετά τη μήνυση που κατέθεσε εναντίον τους.

Τα σχόλια είναι κλειστά.