Ειδησεογραφικό site

Συρία: Ρωσικά αεροσκάφη βομβάρδισαν θέσεις ανταρτών

37

Αφορμή για την αεροπορική επιχείρηση αποτέλεσε η οργανωμένη επίθεση των ανταρτών σε χωριά και μικρές πόλεις της περιοχής και η αιχμαλωσία τουλάχιστον 11 κατοίκων

Ευρεία αεροπορική επιχείρηση πραγματοποίησαν την Παρασκευή ρωσικά αεροσκάφη, πλήττοντας στόχους ανταρτών κοντά στην πόλη Hama της Συρίας.

Τα ρωσικά αεροσκάφη πέταξαν πάνω από περιοχές βόρεια της Δαμασκού, με στόχο να επιτεθούν στα ένοπλα γκρουπ που εναντιώνονται στην ηγεσία του Μπασάρ αλ Άσαντ.

Αφρομή για την αεροπορική επιχείρηση αποτέλεσε η οργανωμένη επίθεση των ανταρτών σε χωριά και μικρές πόλεις της περιοχής και η αιχμαλωσία τουλάχιστον 11 κατοίκων, την Τρίτη.

Το πρακτορείο Reuters επιβεβαίωσε τις συγκρούσεις και τη δράση των ανταρτών, αναφέροντας πως την Παρασκευή ξεκίνησε η πολιορκία του χωριού Qomhana, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση 8 χιλιομέτρων από την πόλη Hama.

Οι συγκρούσεις που επανέρχονται στο προσκήνιο, διεξάγονται ενώ εκκρεμεί επικείμενη συνάντηση των αντιμαχόμενων πλευρών στη Γενεύη, προκειμένου να επιτευχθεί μία συμφωνία για την παύση του πυρός.

Τα σχόλια είναι κλειστά.