Ειδησεογραφικό site

Συνέντευξη Βαρουφάκη στον Σρόιτερ: Θα μιλήσει για όλους και για όλα

77

Αυτήν την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου, ο Γιάνης Βαρουφάκης μιλά στον Αντώνη Σρόιτερ για όλους και για όλα. Σε μία συνέντευξη που θα συζητηθεί, ο πρώην Υπουργός Οικονομικών απαντά στους επικριτές του, αναφέρεται στη σχέση του με τον Αλέξη Τσίπρα, μιλά για το χρέος της Ελλάδας, για το βιβλίο του που θα γίνει ταινία από τον Κώστα Γαβρά και τον στόχο του να κατέβει στις εκλογές σύντομα.

Ο Γιάννης Βαρουφάκης, λέγοντας «προκαλώ να με διαψεύσει», απαντά στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και σε όσους αμφισβητούν όσα γράφει στις σελίδες του βιβλίου του, ενώ για τη σχέση του με τον Αλέξη Τσίπρα, λέει, μεταξύ άλλων, πως έχει να επικοινωνήσει μαζί του από τον Αύγουστο του 2015.

Επίσης, δηλώνει στον Αντώνη Σρόιτερ, ότι από την πολιτική σκηνή τον έχουν ενοχλήσει περισσότερο τα «συντροφικά μαχαιρώματα». «Ήταν πραγματικά αβάσταχτο αυτό που κάποτε λέγανε “συντροφικά μαχαιρώματα”», λέει με τον δικό του χαρακτηριστικό τρόπο.
Ο πρώην υπουργός οικονομικών αναφέρεται και στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου και καταθέτει τη δική του ερμηνεία.

«Την 5η Ιουλίου ήταν ξεκάθαρο ότι ο ελληνικός λαός μάς έστειλε, με εκείνο το 62%, ένα ξεκάθαρο μήνυμα. Να σου πω πώς το ερμήνευσα. Δεν θέλουμε να βγούμε από το ευρώ, είπε ο λαός. Ούτε εγώ το ήθελα, άλλα το μήνυμα ήταν “αν η χώρα είναι να μπει σε μια νέα 10ετία ή και 20ετια συνεχούς συρρίκνωσης, αποτελμάτωσης και μετανάστευσης των νέων μας, τότε μην κάνετε πίσω”».

Επίσης, αποκαλύπτει στον Αντώνη Σρόιτερ τα πολιτικά του σχέδια για το μέλλον.

«Γύρω στον Φεβρουάριο, θα υπάρχει το ιδρυτικό συνέδριο και από κει και πέρα, ανάλογα με τη συμμετοχή, ανάλογα με τις διαδικασίες. Στόχος μας είναι να κατέβουμε στις εκλογές και αν γίνουν Ιανουάριο, πιστεύω θα είμαι έτοιμος», λέει μεταξύ άλλων ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Η ταινία και η συνεργασία με τον Κώστα Γαβρά ξεκίνησε με ένα sms και περιγράφει στην εκπομπή πώς ακριβώς συνέβη!

«”Ονομάζομαι Κώστας Γαβράς, χρόνια ψάχνω την επόμενη πολιτική μου ταινία. Νομίζω την βρήκα στο πρόσωπό σας. Θα ήθελα να συζητήσουμε. Διάβασα το άρθρο σας στο New Statements, σε ένα αγγλικό περιοδικό, και είμαι διατεθειμένος να έρθω στην Ελλάδα ανά πάσα στιγμή” μου είπε. Προφανώς, στην αρχή, νόμιζα ότι κάποιος μου κάνει πλάκα…».

«Αυτοψία»: Τετάρτη 8 Νοεμβρίου, στις 24:00 μέσα από τη συχνότητα του Alpha.

Τα σχόλια είναι κλειστά.