Ειδησεογραφικό site

Συνεχίζεται το χάος στην Ειδομένη: Οι μετανάστες συγκεντρώθηκαν μπροστά στον φράχτη

68

Περίπου εκατό άτομα έσπρωξαν βαγόνι προς τις αστυνομικές κλούβες – Αυτή τη στιγμή 200 πρόσφυγες και μετανάστες κατευθύνονται και πάλι προς τα σύνορα με την ΠΓΔΜ

Αναστάτωση δημιουργήθηκε και πάλι στον καταυλισμό προσφύγων στην Ειδομένη, καθώς λίγη ώρα νωρίτερα πρόσφυγες και αλληλέγγυοι ανέβηκαν σε ένα παλιό βαγόνι σπρώχνοντας το προς τον σιδηροδρομικό σταθμό της Ειδομένης μέχρι τη διάβαση όπου βρίσκονται παρατεταγμένες κλούβες της αστυνομίας.

Τα περίπου εκατό άτομα που ήταν πάνω στο βαγόνι, κρατούσαν την ελληνική σημαία και φώναζαν συνθήματα ζητώντας να ανοίξουν τα σύνορα. Σταμάτησαν δε το βαγόνι λίγο πριν εμβολίσει τις κλούβες της αστυνομίας.

Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες που έχουν αναρτηθεί στο Twitter των «Γιατρών Χωρίς Σύνορα» όπου απεικονίζεται πλήθος κόσμου να είναι συγκεντρωμένο πάνω στις σιδηροδρομικές γραμμές όπου παραμένει και το βαγόνι.

Αυτή τη στιγμή ομάδα με περίπου 200 πρόσφυγες και μετανάστες βρίσκεται μπροστά από τον φράχτη, στα σύνορα με την ΠΓΔΜ, με τις αστυνομικές δυνάμεις των Σκοπίων να κρατούν κάνουλες με νερό.

Τα σχόλια είναι κλειστά.