Ειδησεογραφικό site

Συναγερμός στην ΕΛΑΣ: Πιθανά και άλλα τρομοδέματα σε ευρωπαίους

53

Μετά τα δύο τρομοδέματα στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και στο γραφείο του ΔΝΤ στο Παρίσι με ονόματα Ελλήνων πολιτικών ως αποστολείς, οι ελληνικές Αρχές αναζητούν και άλλους πιθανούς φακέλους με νέους στόχους.

Πιο συγκεκριμένα, η ΕΛΑΣ αναλύει εξονυχιστικά όλες τις αποστολές στα ΕΛΤΑ από τις 14 Μαρτίου και διασταυρώνουν τα στοιχεία, αναζητώντας πιθανούς νέους στόχους με αντίστοιχους φακέλους σε Ευρωπαίους αξιωματούχους τις επόμενες ημέρες.

Μέχρι στιγμής υπάρχουν ενδείξεις ότι έχουν γίνει και άλλες ύποπτες ταχυδρομικές αποστολές τρομοδεμάτων, με αποστολείς ονόματα Ελλήνων πολιτικών προς Ευρωπαίους αξιωματούχους και θεσμούς.

Αυτή την ώρα γίνεται μεγάλη έρευνα για να βρεθούν και οι αποδείξεις πριν φτάσουν οι φάκελοι στους στόχους. Ο αριθμός των ύποπτων δεμάτων δεν μπορεί να καθοριστεί επακριβώς, ωστόσο οι εκτιμήσεις που γίνονται είναι ότι πρόκειται για λιγότερα από ό,τι στις 14 αποστολές τρομοδεμάτων σε στόχους, όπως η Ανγκελα Μέρκελ, το 2010

Σε κάτι τέτοιο άλλωστε συνηγορεί και το κείμενο των Πυρήνων της Φωτιάς. Στην ουσία δεν πρόκειται για προκήρυξη αλλά για κείμενο θέσεων, στο οποίο οι συντάκτες του επιφυλάσσονται για την συνολική ανάληψη της ευθύνης, αναλόγως με το πόσοι και ποιοι φάκελοι με εκρηκτικά θα εντοπιστούν τελικώς.

Στο κείμενο αναφέρουν χαρακτηριστικά:

«Αναλαμβάνουμε την αποστολή παγιδευμένου δέματος στον Υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας στα πλαίσια της εκστρατείας της 2ης πράξης του Σχεδίου Νέμεσις. Θα ακολουθήσει η προκήρυξη το επόμενο διάστημα».

Τα σχόλια είναι κλειστά.