Ειδησεογραφικό site

Συμφωνία Ερντογάν με τον Έλον Μασκ για το πρώτο αυτοκίνητο της Τουρκίας

43

Συνάντηση με τον ιδρυτή της εταιρείας Space X, Έλον Μασκ, είχε στο προεδρικό μέγαρο, ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα οι δύο άντρες ξεκίνησαν τις συνομιλίες τους στις 3 το μεσημέρι.

Η συνάντηση-έκπληξη έρχεται μετά την ανακοίνωση της Τουρκίας ότι θα ξεκινήσει εργασίες για το πρώτο της εγχώρια κατασκευασμένο αυτοκίνητο και οι συζητήσεις κινήθηκαν γύρω από αυτό αλλά και τις τελευταίες εξελίξεις στην παραγωγή υβριδικών και ηλεκτρικών οχημάτων.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Yenisafak αλλά και το ntv, οι δύο άντρες ξεκίνησαν τις συζητήσεις για το κλείσιμο συμφωνίας, με την οποία η Τουρκία θα έχει πλέον το δικό της αυτοκίνητο.
Τη συνάντηση ανάρτησε στο Twitter και το κόμμα του Ερντογάν, μέσω τοπυ επίσημου λογαριασμού.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Ερντογάν ανακοίνωσε ότι μια κοινοπραξία των ομίλων Anadolu, BMC, Kıraça Holding, Turkcell και Zorlu Holding, θα έκανε πράξη το πρώτο αυτοκίνητο κατασκευασμένο αποκλειστικά στην Τουρκία.

Η πρωτοβουλία ήρθε μετά από επανειλημμένες εκκλήσεις του Ερντογάν για ένα έργο κοινοπραξίας από το TOBB και το υπουργείο Επιστήμης, Βιομηχανίας και Τεχνολογίας.

Ο Ερντογάν δήλωσε ότι η ομάδα πρωτοβουλίας της αυτοκινητοβιομηχανίας της Τουρκίας θα αποφασίσει για την κατηγορία, το σχεδιασμό, την τεχνολογία των κινητήρων, το μοντέλο, τη μέθοδο παραγωγής και τους στόχους της αγοράς για το αυτοκίνητο.

Η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία Tesla ιδρύθηκε το 2003 και είναι γνωστή για την εξειδίκευσή της στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Η εταιρεία στοχεύει στη διακοπή της παραδοσιακής αυτοκινητοβιομηχανίας εισάγοντας υψηλής τεχνολογίας, καινοτόμα προϊόντα.

Τα σχόλια είναι κλειστά.