Ειδησεογραφικό site

Συγκλονίζει ο οδηγός του Audi: «Αν είχα φτάσει νωρίτερα στο πάρκινγκ, η Πόρσε θα έπεφτε πάνω μου»

35

Όλα όσα είδε o πρώην ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού, Σίλβα Κλέιτον, να ξεδιπλώνονται μπροστά στα μάτια του είναι ανατριχιαστικά – «Είδα τον Υπάτιο Πατμάνογλου να ψάχνει μέσα στις φωτιές και πήγα να τον βοηθήσω. Δεν είχε μείνει τίποτα» – Όσα ψάχνει η Αστυνομία για τη διαλεύκανση του τροχαίου

Με τις καταθέσεις διερχόμενων οδηγών όπως αυτή του ποδοσφαιριστή Σίλβα Κλέιτον, τα αποτελέσματα των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας προκειμένου να διαπιστωθεί αν ο νεαρός Βακάκης μιλούσε κατά τη διάρκεια που το αυτοκίνητο κινούνταν με μεγάλη ταχύτητα και έχασε τον έλεγχο και τα πρώτα αποτελέσματα από την κατάσταση που βρισκόταν η Πόρσε 911S από τους μηχανικούς και τους πραγματογνώμονες, συνεχίζονται οι έρευνες της Αστυνομίας για τη διαλεύκανση του πολύνεκρου τροχαίου της Βοιωτίας. 

Ο πρώην ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού μίλησε για τις συγκλονιστικές στιγμές που έζησε ανήμερα της Κυριακής της Αποκριάς στην εθνική οδό Αθηνών- Λαμίας καθώς ήταν ο «μυστηριώδης οδηγός του Audi R8» που λίγο μετά τη φονική πρόσκρουση της Πόρσε στο Honda Civic της οικογένειας Πατμάνογλου, πέρασε από το σημείο, σταμάτησε και προσφέρθηκε να βοηθήσει τον άτυχο πατέρα να σβήσει τη φωτιά. Οι αξιωματικοί της Τροχαίας είναι βέβαιοι ότι το αυτοκίνητο του ποδοσφαιριστή δεν έχει καμία εμπλοκή στο τροχαίο ούτε έκανε κόντρες με τον Γιώργο Βακάκη, ενώ υπάρχει και η περίπτωση ενός άλλου οδηγού Mercedes από τα Φάρσαλα ο οποίος είδε μπροστά στα μάτια του να εκτυλίσσεται το τροχαίο. Εκτιμάται ότι υπάρχουν και άλλοι οδηγοί μάρτυρες οι οποίοι σύντομα θα κληθούν να καταθέσουν όσα είδαν εκείνο το μεσημέρι της 26ης Φεβρουαρίου στην εθνική οδό Αθηνών- Λαμίας προκειμένου να βοηθήσουν στην έρευνα των αξιωματικών της Τροχαίας.

Το βίντεο από τις κάμερες δείχνει ότι στο 82,4ο χλμ. το πίσω δεξιό λάστιχο ξεφούσκωσε εντελώς και στο 83,6ο χλμ. η Porsche εξετράπη από την πορεία της προς το πάρκινγκ. Δύο εμπειρογνώμονες που ανέλαβαν αρχικά την υπόθεση παραιτήθηκαν και τώρα άλλοι 4 συνολικά την ερευνούν


Η συγκλονιστική μαρτυρία

Όλα όσα είδε να ξεδιπλώνονται λεπτό προς λεπτό μπροστά στα μάτια του είναι ανατριχιαστικά. Εικόνες φρικτές που ξεπηδούσαν μέσα από αποπνικτικά σύννεφα καπνού και μυρωδιά καμένου έκαναν το σημείο του πάρκινγκ να μοιάζει με την πύλη της κολάσεως που μόλις είχε ανοίξει. «Πήγαινα στη Λάρισα. Πέρασα από το σημείο του τροχαίου και είδα φωτιά. Εκεί είναι ένα σημείο που έχει τουαλέτες. Ήθελα να σταματήσω να πάω στην τουαλέτα αλλά είδα φωτιά. Μόλις πλησιάζω, βλέπω να έχει φωτιά, δεν μπορούσα να πάω τουαλέτα και προσπαθούσα να καταλάβω τι είχε συμβεί Δεν μπορούσα να καταλάβω αν είχε συμβεί κάποιο ατύχημα. Αυτοκίνητο δεν υπήρχε εκείνη τη στιγμή. Είδα έναν άνθρωπο να ψάχνει μέσα στις φωτιές και πλησίασα να τον ρωτήσω αν θέλει κάτι. «Θέλεις κάποια βοήθεια του είπα; Να φέρω τον πυροσβεστήρα;». Και ο άνθρωπος μου είπε ακριβώς αυτό: «Τι να μου φέρεις; Είναι η γυναίκα μου και το παιδί μου εκεί μέσα…»» περιγράφει ο Σίλβα Κλέιτον και συνεχίζει «Τι να πω; Εγώ έχω παιδί στην ίδια ηλικία με το δικό του και αμέσως το μυαλό μου πήγε εκεί… Έμεινα εκεί πέντε λεπτά και έβλεπα τι γινόταν. Μαζί ήταν και άλλα άτομα που έβλεπαν». 

Μάλιστα όπως λέει πως κατά κάποιο τρόπο υπήρξε τυχερός αφού «Λίγο νωρίτερα. Αν έφτανα λίγα λεπτά νωρίτερα στο πάρκινγκ της εθνικής οδού για να πάω στην τουαλέτα, το αμάξι μου θα ήταν στο σημείο και θα ήμουν εγώ. Πάνω μου θα έπεφτε η Πόρσε».

Σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πληροφορίες η Τροχαία που έχει αναλάβει τις έρευνες έχει δει όλο το υλικό από τις κάμερες και διαπίστωσε πως το Audi R8 του Κλέιτον κινούνταν πολλά χιλιόμετρα πιο πίσω και σε καμία περίπτωση δεν φαίνεται να έκανε κόντρες με την Πόρσε της οικογένειας Βακάκη όπως πως αρχικά ισχυρίστηκε ο άτυχος πατέρας. Ο γνωστός ποδοσφαιριστής που ήταν ο «μυστηριώδης οδηγός του Audi R8» αποδίδει τα όσα είπε ο Υπάτιος Πατμάνογλου στο ισχυρό σοκ που είχε υποστεί. «Αυτός ο κύριος έκανε μια άτυχη δήλωση ότι σταμάτησε ένας μελαχρινός με ένα γρήγορο αυτοκίνητο που ίσως έκανε κόντρες. Και τα έλεγε χωρίς να ξέρει τι και πώς. Το καταλαβαίνω ο άνθρωπος ήταν μέσα στον πόνο του, σε μια δύσκολη στιγμή. Έκανε μια δήλωση χωρίς να το σκεφθεί επειδή έχω ένα γρήγορο αμάξι…» αναφέρει και συνεχίζει «Τον είδα να ψάχνει μέσα στις φωτιές και πήγα να τον βοηθήσω. Δεν είχε μείνει τίποτα» ενώ όπως διευκρινίζει στο ερώτημα αν είδε την Πόρσε. «Δεν είδα τίποτα. Με έχουν ρωτήσει 500 άτομα από εκείνη την ημέρα. Μπορεί να πέρασε και να μην την πρόσεξα». 

Η σοκαριστική στιγμή της σύγκρουσης των δύο οχημάτων 

Τα σχόλια είναι κλειστά.