Ειδησεογραφικό site

Συγκλονιστικές μαρτυρίες κατοίκων της Μάνδρας: Μας χτύπησε «τσουνάμι» – Ίσα που προλάβαμε να σωθούμε

40

«Το νερό ήρθε ξαφνικά», «μας βρήκε στον ύπνο και γλιτώσαμε τελευταία στιγμή», «η ζωή που ζούμε εδώ στη χώρα δημιουργεί προβλήματα στους ανθρώπους και δεν τους τα λύνει»

Τις πληγές τους μετρούν οι κάτοικοι τη Μάνδρας ένα 24ωρο μετά την ανείπωτη καταστροφή από τη φονική πλημμύρα που άφησε πίσω της 15 νεκρούς.

Μιλούν για «τσουνάμι» που χτύπησε την περιοχή, για πρωτοφανή καταστροφή τα τελευταία 25 χρόνια ενώ την ίδια στιγμή προσπαθούν να σώσουν ό,τι μπορούν μέσα από τις λάσπες και τα νερά.

Πολλοί δρόμοι δεν υπάρχουν καθώς έχουν αποκλειστεί από τα αυτοκίνητα που έχουν σχηματίσει άμορφες μάζες αφού παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά.

«Ίσα που γλυτώσαμε μέσα στον ύπνο μας. Ανεβήκαμε στην ταράτσα για να γλιτώσουμε» λέει συγκλονισμέμη κάτοικος της περιοχής.

«Το νερό ήρθε ξαφνικά. Δεν έβρεξε εδώ, έβρεξε στα βουνά. Ήρθε σαν τσουνάμι αυτό που μας χτύπησε. Η μητέρα μου γλίτωσε γιατί άκουσε έναν θόρυβο και πήγε επάνω» περιγράφει ό,τι έγινε κάτοικος της περιοχής που προσπαθεί να μαζέψει τα συντρίμμια από το σπίτι του.

«Αυτό που ζήσαμε δεν το έχω ξαναζήσει 25 χρόνια που βρίσκομαι εδώ» εξομολογείται μια άλλη γυναίκα.

Για βιβλική καταστροφή κάνει λόγο ένας κάτοικος της οδού Δήμητρος και προσθέτει με δάκρυα στα μάτια: «το θέμα είναι ότι η ζωή που ζούμε εδώ στη χώρα δημιουργεί προβλήματα στους ανθρώπους και δεν τους τα λύνει, τους παιδεύει».

Σε άλλο ένα βίντεο φαίνεται η καταστροφή στην περιοχή της Μάνδρας.

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.