Ειδησεογραφικό site

Σύγχυση για την ανάκριση της συζύγου του Φρανσουά Φιγιόν

26

Δημοσιογράφος του γαλλικού ερευνητικού ιστότοπου Mediapart δήλωσε πως η πληροφορία του ότι η σύζυγος του συντηρητικού προεδρικού υποψηφίου Φρανσουά Φιγιόν τέθηκε υπό κράτηση από την αστυνομία για να ανακριθεί διαψεύσθηκε από δικαστική πηγή.

Ο δημοσιογράφος Μισέλ Ντελεάν, ο οποίος είχε αναφέρει αρχικά μέσω του Twitter ότι η Πενελόπ Φιγιόν ανακρίνεται σχετικά με κατηγορίες σε βάρος της για αργομισθία, δημοσιοποίησε αργότερα στο Twitter μια διόρθωση, στην οποία αναφέρει πως η πληροφορία του διαψεύσθηκε από δικαστική πηγή.

Εξάλλου όπως έγινε γνωστό από πηγή προσκείμενη στον Αλέν Ζιπέ, τον αντίπαλο του Φιγιόν στις προκριματικές των συντηρητικών, ο Ζιπέ θα βρίσκεται στο πλευρό του Φιγιόν αργότερα σήμερα που ο τελευταίος θα προβεί σε μια δήλωση.

«Μίλησαν τηλεφωνικά σήμερα το πρωί. Θα συναντηθούν το πρωί ή μπορεί να το έκαναν ήδη. Ο Αλέν Ζιπέ θα είναι παρών κατά τη δήλωση του Φρανσουά Φιγιόν προς τον Τύπο, αλλά δεν θα μιλήσει ο ίδιος», δήλωσε η πηγή.

Από πηγή προσκείμενη στο συντηρητικό κόμμα των Ρεπουμπλικανών έγινε εξάλλου γνωστό πως ο Φιγιόν είχε σήμερα διαβουλεύσεις με στελέχη του κόμματος αφού ακύρωσε την επίσκεψή του στη γεωργική έκθεση του Παρισιού.
Σύμφωνα με την γαλλική εφημερίδα «Le Figaro», o επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του Φρανσουά Φιγιόν, Πατρίκ Στεφανίνι, υπέβαλε την παραίτησή του στον προεδρικό υποψήφιο. Όμως, ακόμη δεν έχει αποδεκτή.

Η Πενελόπε Φιγιόν βρίσκεται στο σπίτι της οικογένειας και είναι καλά, δήλωσε πηγή από το περιβάλλον του ζευγαριού, όπως σχολιάζει η γαλλική εφημερίδα «Le Figaro».

Όπως αναφέρουν Le Figaro και Liberation όλα σχεδόν τα πρωτοκλασάτα στελέχη του κόμματος βρίσκονται στην έδρα των «Ρεπουμπλικανών» αναμένοντας να ακούσουν τα όσα θα πει ο ηγέτης της γαλλικής Δεξιάς.

Οι γαλλικές αρχές είχαν ανακοινώσει πριν λίγες ημέρες ότι ξεκινούν επίσημη έρευνα για τον Φρανσουά Φιγιόν και το PenelopeGate. Ο Φρανσουά Φιγιόν από την πλευρά του έχει δηλώσει πως δεν υπήρξε τίποτε το παράνομο στις συγκεκριμένες πληρωμές καθώς η σύζυγός του εργαζόταν ως βοηθός τόσο του ιδίου όσο και του διαδόχου του στο Γαλλικό Κοινοβούλιο και είχε αναρτήσει όλα τα οικονομικά στοιχεία. Σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει, ο Φιγιόν είχε τονίσει πως σε περίπτωση που βρεθεί υπό δικαστική διερεύνηση θα παραιτηθεί από την κούρσα για την Γαλλική Προεδρία.

Η πληροφορία πάντως για ανάκρισή της από τις αρχές έρχεται την ώρα που ο προεκλογικός αγώνας κλιμακώνεται στη Γαλλία ενόψει των εκλογών του Μαΐου με τη Λεπέν να προηγείται σταθερά στον πρώτο γύρο (23 Απριλίου) ενώ στον δεύτερο γύρο (7 Μαΐου) φαίνεται να ηττάται είτε από τον ανεξάρτητο υποψήφιο, Εμανουέλ Μακρόν είτε από τον Φρανσουά Φιγιόν.

Η σύζυγός του πρώην πρωθυπουργού της Γαλλίας, Φρανσουά Φιγιόν, είχε αποφασίσει το τελευταίο διάστημα να μείνει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας για να ξεχάσει έστω και για λίγο το σκάνδαλο PenelopeGate, που αμαυρώνει την εικόνα όχι μόνο της ιδίας αλλά και του συζύγου της. Η Πενέλοπε που κατηγορείται για αργομισθία, καθώς δεν αποδεικνύεται ότι εργάστηκε ως κοινοβουλευτική βοηθός στο πλευρό του συζύγου της, προτίμησε να αποσυρθεί από τη γαλλική πρωτεύουσα και να επισκεφθεί την εξοχική κατοικία της που βρίσκεται στην γενέθλια πόλη του Φιγιόν, Σαρτ. «Η Πενέλοπε εκεί αποφεύγει τις μετακινήσεις. Τις περισσότερες ώρες είναι κλεισμένη στο σπίτι. Βγαίνει έξω μόνο για να κάνει τα ψώνια της», επισημαίνει δημοσίευμα του γαλλικού περιοδικού Closer.

Τα σχόλια είναι κλειστά.