Ειδησεογραφικό site

Σφοδρή καταιγίδα στην Αθήνα – Κλειστή η Πειραιώς

50

Ισχυρή καταιγίδα «χτύπησε» με το καλημέρα και την Αθήνα! Λίγα λεπτά μετά τις 11:30 έκλεισε η Πειραιώς, στο ύψος της Χαμοστέρνας, στο ρεύμα προς Αθήνα.

Και η σημερινή ημέρα είναι πολύ δύσκολη, καθώς βρέχει σχεδόν σε όλη την Αττική. Οι οδηγοί οφείλουν να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στους δρόμους και να ενημερώνονται συχνά για την εξέλιξη του καιρού, όπως και τα δελτία που εκδίδει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.


Άνοιξαν οι ουρανοί στα βόρεια προάστια!

Λίγο μετά τις 10 το πρωί ο ουρανός σκοτείνιασε και άρχισε να βρέχει καταρρακτωδώς και στα βόρεια προάστια, με βροντερούς κεραυνούς να πέφτουν με ισχυρή ισχύ.

Σύμφωνα με την Τροχαία αυξημένη είναι αυτή την ώρα, λίγα λεπτά μετά τις 11:00, η κίνηση στους κεντρικούς δρόμους του Λεκανοπεδίου:

Συγκεκριμένα, αυξημένη κίνηση καταγράφεται:

-Στη Μεσογείων

-Στην Κατεχάκη (ρεύμα από Ηλιούπολη)

-Στην Λ. Κηφισίας (κάθοδος)

-Αθηνών-Λαμίας(Αθηνών έως κόμβος Καλυφτάκη -έξοδος)

-Αθηνών-Λαμίας(κόμβος Καλυφτάκη έως Αθηνών-είσοδος)

Την ίδια ώρα, δεν έχει τέλος το δράμα στη Μάνδρα και στη Νέα Πέραμο. Οι ουρανοί άνοιξαν και πάλι στη δυτική Αττική. Από τις 09:30 το πρωί, για δεύτερη ημέρα, άρχισε και πάλι να βρέχει. Τα νερά άρχισαν να σχηματίζουν και πάλι «ποτάμια». Τα φερτά υλικά έχουν μπλοκάρει τα πάντα και οι κάτοικοι πριν προλάβουν να τα απομακρύνουν, βλέπουν ξανά τα λασπόνερα να εισβάλουν στα σπίτια τους.

Στις δύο αυτές περιοχές επικρατεί οργή και θρήνος καθώς εκτός από τα θύματα, υπάρχουν και ανυπολόγιστες καταστροφές με 500 κατεστραμμένα σπίτια και καταστήματα, πάνω από 300 αυτοκίνητα να έχουν παρασυρθεί από τα ρέματα, ενώ το οδικό δίκτυο έχει καταστραφεί σχεδόν ολοσχερώς. Μεγάλα τμήματα της περιοχής έμειναν όλη την νύχτα χωρίς ρεύμα και νερό, ενώ έχουν διακοπεί και οι τηλεφωνικές συνδέσεις.

Τα σχόλια είναι κλειστά.