Ειδησεογραφικό site

Σφοδρή αντιπαράθεση Μητσοτάκη – Καμμένου για τα δάνεια της Νέας Δημοκρατίας

249

Νέα σφοδρή αντιπαράθεση μετά τα πέντε ερωτηματα για τα δάνεια της ΝΔ που έθεσε με δήλωση του ο Πάνος Καμμένος – «Κάποτε δεν είχε κανένα πρόβλημα για τα δάνεια – Εκλιπαρούσε για ένα υφυπουργείο» απάντησε η ΝΔ

Σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση ξέσπασε σήμερα μεταξύ του προέδρου των ΑΝΕΛ Πάνου Καμμένου και της Νέας Δημοκρατίας. Αφορμή ήταν οι σχετικές επισημάνσεις του υπουργού Εθνμικής Άμυνας για τα δάνεια της Νέας Δημοκρατίας και η διατύπωση νέων ερωτημάτων που έκανε σήμερα με αφορμή δικαστική απόφαση.

Ο Πάνος Καμμένος κάλεσε την Πειραιώς να απαντήσει ευθέως εάν έχει εκδοθεί η απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, με ενάγουσα συστημική τράπεζα και για ποιό λόγο καθυστερεί η εξασφάλιση των απαιτήσεων της τράπεζας με συντηρητική κατάσχεση. Ο Πάνος Καμμένος σε ανάρτησή του στο διαδίκτυο κιοινοποίησε μάλιστα και την τελευτία όπως ανέφερε σελίδα της δικαστικής απόφασης και επιφυλάχθηκε να προβεί σε αποκαλύψεις τις προσεχείς ημέρες.

Η Νέα Δημοκρατία απάντησε στον υπουργό Εθνικής Άμυνας σε ασυνήθιστα υψηλούς τόνους. «Ας αντιμετωπίσει με νηφαλιότητα τo πολιτικό του τέλος» σημείωσε χαρακτηριστικά και επεσήμανε πως όταν ο κ. καμμένος ήταν στη ΝΔ δεν τον ενδιέφεραν καθόλου τα δάνεια του κόμματος. «Το μόνο που τον απασχολούσε ήταν να εκλιπαρεί τους αρχηγούς της για ένα υφυπουργείο» επεσήμανε χαρακτηριστικά η πειραιώς και επεσήμανε πως «έχει εξυγιάνει πλήρως τα οικονομικά της».

Καμμένος: Πέντε ερωτήματα στον Μητσοτάκη για τα δάνεια της Ν.Δ.

Πιο αναλυτικά, ο Πάνος Καμμένος έθεσε με δήλωσή του το πρωί σειρά ερωτημάτων προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, με αφορμή δικαστική απόφαση σχετικά με τα δάνεια της Νέας Δημοκρατίας.

Δήλωση Πάνου Καμμένου

Ειδικότερα, ο κ. Καμμένος δήλωσε: «Κύριε Μητσοτάκη, έχει εκδοθεί η υπ’ αριθμόν 2674 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, με ενάγουσα συστημική τράπεζα και εναγόμενη τη Νέα Δημοκρατία;

Δεύτερο ερώτημα: Η απόφαση αφορά τη διεξαγωγή της εισαγγελικής έρευνας για τα δάνεια των κομμάτων; Υπάρχει στον φάκελο της εισαγγελικής έρευνας; Αν όχι, ποιοι την έχουν αποκρύψει μέχρι σήμερα; Τα ποσά που έχουν επιδικαστεί σε βάρος της Νέας Δημοκρατίας ποια είναι ακριβώς; Αυτά που περιλαμβάνει η συγκεκριμένη απόφαση; Ή υπάρχουν και άλλα ποσά από άλλες τράπεζες;

Τρίτο ερώτημα: Γιατί καθυστερεί η εξασφάλιση των απαιτήσεων της τράπεζας με συντηρητική κατάσχεση, που μπορεί να επιβληθεί με αυτή την απόφαση, για δάνεια της Νέας Δημοκρατίας, που πλήρωσαν όλοι οι Έλληνες με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών; Ποιοι φροντίζουν για την καθυστέρηση των απαιτήσεων αυτών; Υπάρχουν ευθύνες για αυτούς; Και αν υπάρχουν, θα καταλογιστούν;

Τέταρτο ερώτημα: Την ώρα που ο ελληνικός λαός υφίσταται τις κατασχέσεις των τραπεζών, είτε ως επιχειρηματίας, που για επιχειρηματικά δάνεια των 5.000 ευρώ κλείνουν επιχειρήσεις και απολύονται άνθρωποι, είτε με κατασχέσεις περιουσιών για 1.500 και 2.000 ευρώ, είναι δυνατόν να πάρει στην πλάτη τα 150 εκατομμύρια ευρώ για τα οποία υπάρχει τελεσίδικη απόφαση;

Πέμπτο ερώτημα: Αληθεύουν οι πληροφορίες ότι η Νέα Δημοκρατία σχεδιάζει, μέσω γνωστού δικηγορικού γραφείου, τη σύσταση fund για την εξαγορά της απαίτησης του δανείου, έναντι ευτελούς ποσού, με ζημιά της τράπεζας, αλλά και του ελληνικού λαού, που έχει πληρώσει την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών;» διερωτάται ο κ. Καμμένος.

Όπως υποστηρίζει, «το δάνειο αυτό, όσον αφορά το δεύτερο σκέλος της απόφασης, είναι αρρύθμιστο, γιατί αλλιώς η συγκεκριμένη απόφαση δεν θα είχε καταψηφιστική διάταξη.

Σήμερα δημοσιοποιώ την τελευταία σελίδα της απόφασης. Από τη Δευτέρα θα προχωρήσουμε σε νέες αποκαλύψεις, εάν συνεχίσει η Νέα Δημοκρατία να μην απαντά. Αυτά μέχρι στιγμής» καταλήγει ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ. Ακολουθεί το σχετικό έγγραφο

DsCaF4BWoAA4T8u__1_

Ν.Δ. σε Π. Καμμένο: Ας αντιμετωπίσει με νηφαλιότητα τo πολιτικό του τέλος

Επίθεση κατά του προέδρου των ΑΝΕΛ και υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου, εξαπέλυσε η Νέα Δημοκρατία με αφορμή τη σειρά ερωτημάτων που απηύθυνε ο κ. Καμμένος, για τη δικαστική απόφαση σχετικά με τα δάνεια της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Συγκεκριμένα, τονίζεται πως «η Νέα Δημοκρατία αισθάνεται την ανάγκη να υπενθυμίσει στον κ. Καμμένο ότι επί πολλά χρόνια υπήρξε -δυστυχώς- βουλευτής της»

«Ήταν τότε που δεν είχε κανένα πρόβλημα με τα δάνεια της Νέας Δημοκρατίας, καθώς το μόνο που τον απασχολούσε ήταν να εκλιπαρεί τους αρχηγούς της για ένα υφυπουργείο. Δηλαδή η καρέκλα, όπως και σήμερα», ανέφερε το γραφείο Τύπου της Ν.Δ.

Παράλληλα, η Νέα Δημοκρατία σημειώσε πως «έχει εξυγιάνει πλήρως τα οικονομικά της» και απευθυνόμενη στον κ. Καμμένο επεσήμανε: «Θα του συστήναμε, ωστόσο, να αντιμετωπίζει με μεγαλύτερη ψυχραιμία και, κυρίως, νηφαλιότητα το οριστικό πολιτικό του τέλος».

Τα σχόλια είναι κλειστά.