Ειδησεογραφικό site

Σφακιανάκης: Να γίνει το Διαδίκτυο μάθημα στα σχολεία – Αυξάνεται ο εθισμός

27

Την αναγκαιότητα θέσπισης μαθήματος που αφορά στον διαδικτυακό χώρο, με στόχο την ασφάλεια των παιδιών από τους κινδύνους που κρύβει, τόνισε από τα Χανιά ο αντιστράτηγος εν αποστρατεία της ΕΛ.ΑΣ. Μανώλης Σφακιανάκης, στην ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στο συνεδριακό κέντρο της ΑΝΕΚ.

Ο πρόεδρος του CSI Institute μίλησε σε μαθητές και εκπαιδευτικούς των Χανίων για τα μελανά σημεία του διαδικτύου στις ζωές μας και τόνισε πως ο εθισμός στο διαδίκτυο είναι ένα μεγάλο φαινόμενο και πλέον δεν είναι απλά ένας κίνδυνος, αυτό σε καθηλώνει. Οι κίνδυνοι είναι κάτι διαφορετικό από τον εθισμό, εξήγησε.

Ο κ. Σφακιανάκης σε δηλώσεις του τόνισε πως οι κυριότερες «απειλές για ένα παιδί είναι το bullying, η εκδικητική πορνογραφία, οι καταστάσεις που ζουν τα παιδιά μέσα από ένα sexting αλλά και σύγχρονες μορφές εγκληματικότητας, ενώ τα τελευταία δεδομένα δείχνουν να έχουν μειωθεί τα ποσοστά του bullying και να έχουν αυξηθεί αυτά του εθισμού».

Στον χαιρετισμό του ο πρόεδρος της ΑΝΕΚ, Γιώργος Κατσανεβάκης τόνισε τη σημαντικότητα του θέματος και είπε στα παιδιά ότι όλα έχουν μια «καλή και μια κακή μεριά» και το παρομοίασε με τη Σπηλιά στη Μαραθοκεφάλα Κισάμου, όπου ο πατέρας του Μανώλη Σφακιανάκη, πατήρ Βαγγέλης, τη μεταμόρφωσε πριν από μερικά χρόνια από ποιμνιοστάσιο, στον υπέροχο χώρο που μέχρι σήμερα πραγματοποιείται η τελετή της Γέννησης του Χριστού.

Στην ημερίδα συμμετείχε η κλινική εγκληματολόγος και Διευθύντρια του CSI Institute, Καλλιόπη Ιωάννου η οποία αναφέρθηκε σε φαινόμενα όπως το cyberbullying, ο διαδικτυακός εθισμός και η εκδικητική πορνογραφία που το τελευταίο διάστημα παρουσιάζουν έξαρση, ενώ την εκδήλωση συντόνισε η υπεύθυνη marketing της ΑΝΕΚ Άννα Νικολακάκη

Τα σχόλια είναι κλειστά.