Ειδησεογραφικό site

«Σφαγή» στον ΣΥΡΙΖΑ: Επίθεση Μουζάλα στους «53» για το προσφυγικό

84

Αυστηρή απάντηση προς την ομάδα των «53» έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας υποστηρίζοντας επι της ουσίας ότι με τις τοποθετήσεις τους συμμετέχουν στο νέο “blame game” εναντίον της χώρας για καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

«Ξεκινά ένα παιχνίδι ενοχών για την Ελλάδα, ότι με βάση αυτή την συμφωνία θα καταπατήσουμε τα ανθρώπινα δικαιώματα. Σας βεβαιώνω ότι θα τηρήσουμε αυστηρά τις διαδικασίες ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όχι όπως τα έχει ο καθένας στο μυαλό του, αλλά όπως ορίζουν οι συνθήκες» υποστήριξε ο αναπληρωτής υπουργός.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την χθεσινή συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής όπου συζητήθηκε το νομοσχέδιο για το προσφυγικό οι κυρίας Βασιλική Κατριβάνου και Τασία Χριστοδουλοπούλου εξέφρασαν δημόσια την ανησυχία τους ότι η νέα συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας παραβιάζει ανθρώπινα δικαιώματα και την συνθήκη της Γενεύης.

Ανάλογους προβληματισμούς εκφράζει και η τάση των «53» στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. «Θα δουλέψουμε στην κατεύθυνση της αναγκαιότητας που λέει ότι το ευρωπαϊκό πρόβλημα δεν μπορεί να λυθεί στην Ελλάδα. Με τους διεθνής οργανισμούς και με σεβασμό στο Δίκαιο» είπε σε άλλο σημείο ο κ. Μουζάλας.

Ωστόσο, σε αντίθεση με τις διαβεβαιώσεις που έδωσε πριν από λίγες ημέρες ότι η κατάσταση στην Ειδομένη θα αντιμετωπιστεί άμεσα, σήμερα παραδέχθηκε ότι «Το αίσχος στην Ειδομένη και στον Πειραιά θα σταματήσει, αλλά θα πάρει χρόνο».

Τέλος, απαριθμώντας τις θετικές διατάξεις του νομοσχεδίου είπε ότι «αυξάνεται το προσωπικό για τις δομές που αντιμετωπίζουν το προσφυγικό – μεταναστευτικό. Δίνουν ευελιξία στην δημιουργία ανοικτών και κλειστών δομών και δημιουργούν επιτροπές ασύλου στα σύνορα».

Τα σχόλια είναι κλειστά.