Ειδησεογραφικό site

Σέρρες: Σύλληψη ανηλίκου σε σπείρα διαρρηκτών με κλεμμένα οχήματα

41

Έκλεβαν αυτοκίνητα για να κινούνται σε περιοχές των Σερρών και της Θεσσαλονίκης όπου έκαναν διαρρήξεις σε καταστήματα, πέντε νεαροί Έλληνες ένας εκ των οποίων ανήλικος. Η σπείρα εξαρθρώθηκε από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Σερρών και του τμήματος Ηράκλειας, που εξιχνίασαν 28 διαρρήξεις και απόπειρες και επτά κλοπές οχημάτων!

Με αρχηγό έναν 19χρονο, οι τρεις 18χρονοι και ο ανήλικος δρούσαν από το Νοέμβριο του 2016 ως τον περασμένο Μάιο, χρησιμοποιώντας επτά κλεμμένα Ι.Χ. αυτοκίνητα, από τα οποία βρέθηκαν εγκαταλελειμμένα έξι και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους. Στο διάστημα αυτό, είχαν διαρρήξει 21 καταστήματα τροφίμων, ψιλικών, πρακτορεία, περίπτερα και άλλους επαγγελματικούς χώρους, ενώ είχαν διαπράξει πέντε κλοπές και δύο απόπειρες κλοπής από καταστήματα!

Εκτός τα μετρητά που είχαν αρπάξει οι νεαροί διαρρήκτες, είχαν κλέψει, ακόμη, ηλεκτρονικές συσκευές, πακέτα τσιγάρων και συσκευασίες καπνού και διάφορα άλλα προϊόντα συνολικής αξίας 72.000 ευρώ! Κανείς από τους πέντε δεν συνελήφθη, λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου, αλλά σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές σε βαθμό κακουργήματος που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών.

Τα σχόλια είναι κλειστά.