Ειδησεογραφικό site

Σεισμός 6,1 Ρίχτερ βορειοδυτικά των Χανίων – Αισθητός στη μισή Ελλάδα

28

Ο σεισμός έβγαλε στους δρόμους ενοίκους σπιτιών, εργαζομένους αλλά και μαθητές. Τρόμος από τα 6,1 Ρίχτερ που ταρακούνησαν Χανιά, Ηράκλειο, Ρέθυμνο και Λασίθι. Ο σεισμός σημειώθηκε στις 09.23 ανάμεσα στην Κρήτη και τα Κύθηρα. Έγινε αισθητός σε πολλές περιοχές της Ελλάδας. Ταρακουνήθηκε και η Αθήνα.
Ο σεισμός των 6,1 Ρίχτερ, ταρακούνησε ολόκληρη την Κρήτη και προκάλεσε πανικό σε Χανιά, Ηράκλειο, Ρέθυμνο και Λασίθι. Ο κόσμος όπως ήταν λογικό ξεχύθηκε στους δρόμους, είτε από σπίτια, είτε από χώρους εργασίας.

Χαρακτηριστικές είναι οι φωτογραφίες από σχολεία των Χανίων, όπου οι μαθητές μετά τον σεισμό βγήκαν στο προαύλιο και παρέμειναν ψύχραιμοι. Κάποιες μικρές ζημιές στο Λύκειο Κισσάμου στα Χανιά, ανέφερε ο δήμαρχος της περιοχής, Γιώργος Μυλωνάκης, ο οποίος προληπτικά και για λόγους ασφαλείας εξέδωσε απόφαση να μη λειτουργήσουν τα σχολεία του δήμου.

Παράλληλα υπάρχουν αναφορές για ζημιές σε ερειπωμένα κτίσματα σε διάφορους οικισμούς. Η δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή στην Κίσσαμο, την Παλαιόχωρα και το βόρειο τμήμα των Χανίων προκαλώντας ανησυχία στους κατοίκους

Τα σχόλια είναι κλειστά.