Ειδησεογραφικό site

Σε καραντίνα αεροσκάφος στο JFK – Το φαγητό αρρώστησε δεκάδες επιβάτες σε πτήση της Emirates

136

Στο φαγητό οφείλεται, όπως όλα δείχνουν, η περιπέτεια για δεκάδες επιβάτες της πτήσης 203 της Emirates από το Ντουμπάι στη Νέα Υόρκη. Σύμφωνα με τα στοιχεία που προκύπτουν από την έρευνα της υπηρεσίας Νοσημάτων των Ηνωμένων Πολιτειών, οι τουλάχιστον 100 επιβάτες που παρουσίασαν πυρετό και βήχα, ήταν στους σειρές των οικονομικών θέσεων και έκαναν χρήση ενός συγκεκριμένου μενού, το οποίο διατίθεται από την εταιρεία κατά τη διάρκεια της πτήσης. Η πτήση 203 απογειώθηκε από το Ντουμπάι με 500 επιβάτες, εκ των οποίων περίπου 100 παρουσίασαν συμπτώματα, αλλά μόλις οι 10, όπως ανακοίνωσε και η εταιρεία, εκτιμήθηκαν σε πιο σοβαρή κατάσταση.

Ακολουθεί βίντεο από την αναστάτωση που προκλήθηκε μέσα στο αεροσκάφος της Emirates:

Το χρονικό της υπόθεσης

Σε κατάσταση συναγερμού τέθηκε την Τετάρτη το αεροδρόμιο JFK της Νέας Υόρκης, καθώς σε πτήση της Emirates από το Ντουμπάι, τουλάχιστον 100 άτομα παρουσίασαν συμπτώματα μίας άγνωστης ασθένειας.

Η πτήση 203 της Emirates από το Ντουμπάι προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Νέας Υόρκης και αμέσως περικυκλώθηκε από ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας και της πυροσβεστικής, ενώ στο σημείο έσπευσαν και πολλά ασθενοφόρφα. Αμέσως το αεροσκάφος τέθηκε σε καραντίνα και ξεκίνησε η επιχείρηση, προκειμένου να διαπιστωθεί τι ακριβώς συμβαίνει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τουλάχιστον 100 επιβάτες που ταξίδευαν από το Ντουμπάι στη Νέα Υόρκη, παρουσίασαν πυρετό άνω των 37,7 βαθμών, καθώς και έντονο βήχα.

Στο σημείο έσπευσαν ειδικές μονάδες της υπηρεσίας Νοσημάτων των Ηνωμένων Πολιτειών, οι οποίοι φορούν ειδικές μάσκες.

Οι αμερικανικές αρχές δεν επέτρεψαν στο ασροσκάφος να μεταβεί στο terminal που ήταν εξ αρχής προγραμματισμένο. Όπως έγινε γνωστό, δόθηκε εντολή να οδηγηθεί απευθείας στο πάρκινγκ αεροσκαφών που βρίσκεται στην περιοχή των επειγόντων, ώστε να απομονωθεί και να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Ανώνυμη πηγή των αμερικανικών αρχών δήλωσε ότι ενδεχομένως τα συμπτώματα να προέρχονται από το φαγητό, ενώ ελέγχεται η λίστα με τα γεύματα, προκειμένου να διαπιστωθεί αν οι επιβάτες που αρρώστησαν έφαγαν το ίδιο φαγητό, ή όχι.

Η Emirates Airlines εξέδωσε ανακοίνωση στην οποίο επιβεβαιώνει ότι 10 άτομα της πτήσης από το Ντουμπάι στη Νέα Υόρκη παρουσίασαν συμπτώματα αχθένειας, ενώ οι υπόλοιποι επιβάτες σύντομα θα τους δοθεί άδεια να αποβιβαστούν. Όπως σημειώνει η αεροπορική εταιρεία, οι αμερικανικές αρχές εξέτασαν τους αρρώστους, ενώ συνεχίζεται η επιχείρηση. Το αεροσκάφος θα παραμείνει για όση ώρα χρειαστεί σε καραντίνα.

Τα σχόλια είναι κλειστά.