Ειδησεογραφικό site

Σχοινάς: Να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα για τις συντάξεις

172

Στη συμφωνία του Eurogroup του Ιουνίου, για την έξοδο από το μνημόνιο, παρέπεμψε ο Μαργαρίτης Σχοινάς, στον απόηχο της σύγχυσης που προκλήθηκε σχετικά με την περικοπή των συντάξεων.

Ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τόνισε την ανάγκη τήρησης των συμφωνηθέντων, ενώ σημείωσε ότι η συζήτηση θα συνεχιστεί «και θα ελέγξουμε τα περιθώρια που προσφέρουν τα πλεονάσματα».

Παράλληλα όμως, έστειλε μήνυμα, καλώντας τις «όποιες πηγές να μας αφήσουν να κάνουμε τη δουλειά μας», αναφερόμενος στο ζήτημα που προέκυψε με τις ευρωπαϊκές πηγές που επικαλούνταν το ΑΠΕ κάνοντας λόγο για συμφωνία με τους Θεσμούς στο ζήτημα των συντάξεων.

«Το κλειδί της ελληνικής εξόδου από το μνημόνιο είναι η συμφωνία του Eurogroup του Ιουνίου το οποίο περιλαμβάνει ένα πλέγμα δεσμεύσεων. Ο δικός μας ρόλος ως Κομισιόν, που δεν είμαστε δανειστές της χώρας αλλά εγγυητές της συγκεκριμένης συμφωνίας. Για αυτό και δηλώσαμε πως τα συμφωνηθέντα πρέπει να τηρούνται. Επειδή όμως η Ελλάδα βγήκε από τα μνημόνια είναι σε μία διαδικασία διαλόγου για την διαμόρφωση του προϋπολογισμού της με τους θεσμούς. Αυτή η συζήτηση θα συνεχιστεί και θα ελέγξουμε τα περιθώρια που προσφέρουν τα πλεονάσματα. Να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα και να κάνουμε ό,τι μπορούμε για τους αδύναμους Ελληνες. Θα παρακαλούσα τις διάφορες πηγές, κρουνούς, ρυάκια και όσους προσπαθούν να μας τραβήξουν σε μια άλλη διάσταση, να μας αφήσουν να κάνουμε τη δουλειά μας. Η Κομισιόν είναι δίπλα στην Ελλάδα δεν θα είναι σε καμία περίπτωση απέναντι», είπε αναλυτικά.

Αναφερόμενος στην πορεία της χώρας μας από το 2015 μέχρι σήμερα, υπογράμμισε πως ήταν μία εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση την οποία δεν θα ήθελε σε καμία περίπτωση να ξαναζήσει.

«Η Ελλάδα είναι όντως μία ιστορία επιτυχίας ειδικά εάν σκεφθεί κανείς το σημείο αφετηρίας στο οποίο βρέθηκε από το 2009 και μετά, μετά την εκκίνηση της κρίσης.

Το ζητούμενο για το μέλλον της χώρας είναι πως μέσα από την περιπέτεια μάθαμε και αλλάξαμε. Μπορούμε να φτιάξουμε μία οικονομία που θα γεννά ευκαιρίες και όχι χρέη, ένα κράτος χωρίς πατρωνία που τόσο μας κόστισαν. Τα ελληνικά προγράμματα θεωρούνταν από πολλούς η τελευταία ευκαιρία να γίνει η Ελλάδα σύγχρονο κράτος. Οφείλουμε να βελτιώσουμε το οικονομικό κλίμα, να εξυγιάνουμε περαιτέρω το τραπεζικό σύστημα και να μην ξεχάσουμε τους ευάλωτους Έλληνες», δήλωσε

Τα σχόλια είναι κλειστά.