Ειδησεογραφικό site

Saxo Bank: Το τέλος του δρόμου για την Ελλάδα θα είναι μια αναγκαστική χρεοκοπία

37

Μπορεί η προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης και των δανειστών της να κατατείνει προς την εξεύρεση λύσης, ωστόσο κατά τον επικεφαλής οικονομολόγο της Saxo Bank, Στιν Τζάκομπσεν, το τέλος του δρόμου θα έχει μόνο χρεοκοπία για την Ελλάδα.

Μιλώντας στο CNBC, ο κεντρικός οικονομολόγος της Saxo Bank, αναφέρει: «Γίνονται πολλά τα τελευταίο διάστημα στην Ελλάδα, αλλά νομίζω πως στο τέλος του δρόμου θα έχουμε μια χρεοκοπία και ένα κούρεμα. Είτε συμβεί μέσω Grexit, είτε όχι. Αυτή τη στιγμή όλοι παίζουν με το χρόνο».

Μάλιστα, δεν θεωρεί πως υπάρχει πιθανότητα να αλλάξουν τα πράγματα, παρά το γεγονός ότι και οι δύο πλευρές (Ελλάδα και δανειστές) κινούνται προς την κατεύθυνση της επίλυσης του μεταξύ τους αδιεξόδου.

Οι δύο δρόμοι

Αναφέρει χαρακτηριστικά: «Υπάρχουν δύο τρόποι για να βγει κανείς από την ελληνική κρίση. Ο ένας είναι η χρεοκοπία, όπως λέω εγώ, και ο άλλος είναι η ελληνική κυβέρνηση να κάνει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις. Αρκεί να θέλει και να μπορεί να τις κάνει. Το βάρος της συνεργασίας είναι τόσο μεγάλο που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν φαίνεται να θέλει να προχωρήσει σε τόσο βαθιές μεταρρυθμίσεις».

Η αξιοπιστία του Βαρουφάκη

Όσο για την αποχώρηση του Γιάνη Βαρουφάκη από το διαπραγματευτικό προσκήνιο, ο κ. Τζάκομπσεν αναφέρει: «Από την πρώτη στιγμή είχε χάσει την αξιοπιστία του. Οποιοσδήποτε είχε πρόσβαση στο τι συνέβαινε στις Βρυξέλλες, μπορεί να το πει αυτό. Για καιρό προσπάθησαν να παίξουν το παιχνίδι της αδιαφορίας, αλλά πλέον είδαν πως έπρεπε να προχωρήσουν μπροστά».

Πηγή: iefimerida.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.