Ειδησεογραφικό site

Σάλπισμα νίκης για τον «Πειραιά Νικητή» και τον Γιάννη Μώραλη

28

«Σε δύο ημέρες ο Πειραιάς θα είναι ξανά νικητής. Όπως νικητής όταν, πριν από 4.5 χρόνια ξεκινήσαμε, έτσι και σήμερα θα είμαστε νικητές» σημείωσε κατά την έναρξη της κεντρικής ομιλίας του στην Πλατεία Κανάρη ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά και επικεφαλής του «Πειραιά Νικητή», Γιάννης Μώραλης.

Στη συγκέντρωσή του βρέθηκαν χιλιάδες Πειραιώτισσες και Πειραιώτες για να αποθεώσουν τον δήμαρχο που επί τέσσερα και πλέον χρόνια στάθηκε στο πλευρό τους. «Ο Πειραιάς ξέρει να κερδίζει. Ξέρει να μάχεται και να νικάει», τόνισε από το βήμα ο κ. Μώραλης και συμπλήρωσε ότι «όπως ξεκινήσαμε το 2014, με γνώση και εμπειρία, πρόγραμμα ρεαλιστικό και εφαρμόσιμο, έτσι προχωράμε και σήμερα».

Μάλιστα, ο κ. Μώραλης, μιλώντας για τους συνεργάτες του, τόνισε ότι πρόκειται για μία ομάδα ανθρώπων που αγαπά τον Πειραιά και δεν βάζει κομματικές παρωπίδες στην προσφορά της για τον τόπο. «Θα έρθει η ώρα που θα ψηφίσουμε ο καθένας το κόμμα του. Τώρα ψηφίζουμε για τον Πειραιά μας», επισήμανε ο κ. Μώραλης. Ο επικεφαλής του «Πειραιά Νικητή» σημείωσε ότι, όλο αυτό το διάστημα, στο πλευρό του βρέθηκαν οι φορείς του Πειραιά ενώ έκανε ιδιαίτερη μνεία στον Ολυμπιακό σημειώνοντας πως «τον Ολυμπιακό δεν τον είχαμε δίπλα μας αλλά μέσα μας, μέσα στην καρδιά μας». «Είμαι Ολυμπιακός αλλά κοιτάω όλες τις ομάδες της πόλης μας με το ίδιο μάτι», ανέφερε χαρακτηριστικά, σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο κ. Μώραλης, αποδεικνύοντας ότι ως θεσμικός άρχοντας της πόλης φροντίζει να τηρεί όλες τις ισορροπίες όταν πρόκειται για αθλητικά θέματα.

«Είμαστε πλέον ένας αξιόπιστος δήμος που πληρώνουμε τις υποχρεώσεις μας. Οι προμηθευτές θέλουν πλέον να δουλεύουν με τον δήμο Πειραιά» τόνισε ο κ. Μώραλης για την κατάσταση του δήμου Πειραιά στα οικονομικά για να σχολιάσει ότι μέσα σε μία τετραετία ο δήμος Πειραιά κατάφερε να ανακάμψει πλήρως. Εξάλλου, ο κ. Μώραλης τόνισε ότι χάρη στη συστηματική δουλειά όλων των υπαλλήλων και των συνεργατών, ο δήμος Πειραιά κατόρθωσε να εξασφαλίσει πόρους. «Τα χρήματα αυτά δεν τα χάρισε κανείς στον Πειραιά. Τα χρήματα αυτά τα κερδίσαμε με το σπαθί μας γιατί ο Πειραιάς ήταν, είναι και θα είναι νικητής. Λάβαμε αξιολόγηση στην πρότασή μας καλύτερη από όλο το Λεκανοπέδιο. Αυτό στο παρελθόν ποτέ δεν ήταν δεδομένο», τόνισε και κατέληξε: «Το μέλλον είναι στη συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Εμείς στηρίζουμε την ύπαρξη ιδιωτικού τομέα και δεν είμαστε κρατιστές».

Ο κ. Μώραλης αναφέρθηκε και στις προσπάθειες του δήμου Πειραιά για τη διαχείριση του προσφυγικού ενώ αναφέρθηκε και στη σημάνουσα παρουσία του Βαγγέλη Μαρινάκη που στήριξε έμπρακτα τις προσπάθειες του δήμου. «Είμαστε μία πόλη που έχει ζήσει την προσφυγιά και γι’ αυτό δεν μπορούσαμε να κλείσουμε τα μάτια στο προσφυγικό», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μώραλης.

«Σε λίγα χρόνια η πόλη μας θα είναι μία από τις πιο ελκυστικές πόλεις της Ελλάδας. Ελκυστική για τον κάτοικο του Πειραιά αλλά και τον επισκέπτη, τον Έλληνα και το ξένο. Θέλουμε μία πόλη πιο φιλική και πράσινη, μία πόλη για όλους», σχολίασε ο κ. Μώραλης που έκανε λόγο για φωταγώγηση του Πειραιά μέσω φωτισμού τύπου LED που σταδιακά θα οδηγήσει και σε μείωση των τελών που πληρώνουν οι δημότες. Παράλληλα, σε ό,τι αφορά την αστυνόμευση της πόλης, ο κ. Μώραλης τόνισε πως οι αστυνομικοί ήταν περισσότεροι από εκατό ενώ πλέον είναι μόλις 18 άνθρωποι ενώ σημείωσε πως θα καταβλθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για να εξασφαλιστεί η ασφάλεια των δημοτών του Πειραιά

Τα σχόλια είναι κλειστά.