Ειδησεογραφικό site

Σάλος στις ΗΠΑ: Αστυνομικοί σκότωσαν 84χρονο επειδή αρνήθηκε την έξωση από το σπίτι του

59

Ο βετεράνος του στρατού δέχθηκε σφαίρες από τέσσερα διαφορετικά όπλα – Ο ιδιοκτήτης ζήτησε από τον ηλικιωμένο άνδρα να εγκαταλείψει την οικία του λόγω «μη εξουσιοδοτημένης» παρουσίας δύο σκύλων

Σάλος από τη νέα υπόθεση αστυνομικής βίας με πρωταγωνιστή έναν 84χρονο βετεράνο του στρατού, έχει προκληθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες και ιδιαίτερα στο Μαϊάμι, μετά την πληροφορία ότι ο ηλικιωμένος άνδρας δέχθηκε τις σφαίρες των αστυνομικών μετά την αντίδρασή του στην έξωση που του κοινοποιήθηκε από το διαμέρισμά του.

Ο Ρέιμοντ Μπίσοπ έπεσε νεκρός από τις σφαίρες τουλάχιστον τεσσάρων αστυνομικών. Τη Δευτέρα, η αστυνομία επιχείρησε να υλοποιήσει την απόφαση του δικαστηρίου που αφορούσε την έξωση του 84χρονου από το διαμέρισμά του. Ο βετεράνος του στρατού αρνήθηκε και απειλούσε να αυτοκτονήσει, αν τον υποχρέωναν να φύγει από το διαμέρισμά του.

Ο λόγος που ο ιδιοκτήτης του σπιτιού ζητούσε την έξωση του 84χρονου, δεν ήταν οικονομικός. Αφορούσε την παρουσία δύο σκύλων, της Ρόξι και του Ρέιντζερ, για τα οποία δεν είχε λάβει εξουσιοδότηση, ως όφειλε να κάνει.
Η ένταση με τους αστυνομικούς έφυγε από τον έλεγχο. Άγνωστο υπό ποιες συνθήκες και με ποια αφορμή, τουλάχιστον τέσσερις αστυνομικοί άνοιξαν πυρ εναντίον του. Ο 84χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, αλλά οι γιατροί δεν κατάφεραν να τον κρατήσουν στη ζωή.

Η νέα αυτή υπόθεση αστυνομικής βίας προκάλεσε αντιδράσεις σε μεγάλο μέρος της αμερικανικής κοινωνίας, ενώ επανήλθε στο προσκήνιο η συζήτηση για τις αυξημένες ελευθερίες που έχει δώσει στους ένστολους η νέα διάταξη περί της πάταξης της εγκληματικότητας, από τον Ντόναλντ Τραμπ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.