Ειδησεογραφικό site

Σάλος με τις σεξουαλικές τελετές μύησης στα γαλλικά πανεπιστήμια

53

Οι Γάλλοι φοιτητές φαίνεται πως έχουν να αντιμετωπίσουν καταστάσεις πολύ πιο επώδυνες από το άγχος του νέου ξεκινήματος στο πανεπιστήμιο, καθώς αναγκάζονται να βιώσουν το λεγόμενο «bizutage», το οποίο θυμίζει τα τελετουργικά μύησης σε αμερικανικές αδελφότητες πανεπιστημίων.

«Bizutage» αποτελούν οι τελετές μύησης των νέων φοιτητών σε γαλλικά πανεπιστήμια και σχεδόν πάντα αφορούν σοκαριστικές, σεξουαλικές και ντροπιαστικές δραστηριότητες.

Οι νεο-εισαχθέντες φοιτητές αναγκάζονται μεταξύ άλλων να τρίψουν τσουκνίδα στα γεννητικά τους όργανα, να «κάνουν σεξ» σε δοκιμαστήρια καταστημάτων με ρούχα, να φάνε το γαλλικό φαγητό κασουλέ, που θυμίζει φασολάδα, από τα γυμνά οπίσθια άλλων φοιτητών ή και να γίνουν επιδειξίες σε απλούς περαστικούς. Μάλιστα, μια φοιτήτρια αποκάλυψε πως η ίδια αναγκάστηκε να υποστεί μια διαδικασία όπου αρκετοί άντρες την χτυπούσαν στο πρόσωπο με τα γεννητικά τους όργανα.

Οι σκληρές διαδικασίες μύησης είναι κατά κύριο λόγω σεξιστικές, ομοφοβικές και σεξουαλικής φύσεως, ενώ συχνή είναι η κατανάλωση αλκοόλ.

Με αυτές τις «τελετές», οι παλιότεροι φοιτητές αποκτούν δύναμη πάνω στους νεότερους, ενώ εκείνοι θεωρούν πως έτσι τους «καλωσορίζουν». Μάλιστα, σε πολλές περιπτώσεις, οι φοιτητές κερδίζουν πόντους ανάλογα με το πόσο δύσκολη είναι η αποστολή που τους έχει ανατεθεί να φέρουν εις πέρας.

Όσο για τους νεο-εισαχθέντες φοιτητές, οι ίδιοι αναφέρουν πως αισθάνονται πίεση στο να υπακούσουν, ανεξάρτητα του πόσο σκληρή ή ντροπιαστική είναι η πρόκληση.
Αναφορές και αποκαλύψεις για το λεγόμενο «bizutage» έγιναν πρωτοσέλιδα στη Γαλλία αυτήν την εβδομάδα, καθώς η νέα ακαδημαϊκή σεζόν ξεκίνησε πριν λίγες ημέρες.

Ωστόσο, η τεχνική του «bizutage» δεν είναι άγνωστη στους Γάλλους, καθώς θεωρείται παράνομη από το 1998. Μάλιστα, η γαλλική νομοθεσία προβλέπει ότι αν κάποιος συλληφθεί να αναγκάζει κάποιον σε κάποια ντροπιαστική ή εξευτελιστική πράξη, τότε μπορεί να τιμωρηθεί με έξι μήνες φυλάκισης και πρόστιμο 7.500 ευρώ.

Στην πόλη Καέν της Νορμανδίας, στη Βόρεια Γαλλία, οι φοιτητές της Ιατρικής σχολής αποκλείστηκαν από το πρώτο σαββατοκύριακο των νεο-εισαχθέντων, εξαιτίας περιστατικών που συνέβησαν το 2016.

Τα σχόλια είναι κλειστά.