Ειδησεογραφικό site

Sächsische Zeitung: Εξαλλος ο Σόιμπλε για τη μυστική συνάντηση Άσμουσεν-Βαρουφάκη

47

Μία «μυστική» συνάντηση του Γιάννη Βαρουφάκη με τον Γερμανό υφυπουργό Εργασίας, Γεργκ Άσμουσεν, φέρεται να έχει προκαλέσει την οργή του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε απέναντι στον Έλληνα ομόλογό του, σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας, Sächsische Zeitung.

Το δημοσίευμα αναφέρεται αρχικά στην ευρεία πλειοψηφία με την οποία εγκρίθηκε στην Bundestag η παράταση της ελληνικής δανειακής σύμβασης, καθώς επίσης και τη δήλωση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, ότι υπάρχουν προβλήματα που θα ακολουθήσουν τους επόμενους μήνες και ότι ίσως χρειαστεί και τρίτο πακέτο στήριξης υπό τον κίνδυνο αφερεγγυότητας του χρεοκοπημένου κράτους της Ευρωζώνης.

Στη συνέχεια, ωστόσο, η εφημερίδα κάνει λόγο για μία συνάντηση μεταξύ του σοσιαλδημοκράτη υφυπουργού Εργασίας, Γεργκ Άσμουσεν και του Γιάννη Βαρουφάκη στις αρχές Φεβρουαρίου, παραμονές της επίσκεψης του Έλληνα υπουργού Οικονομικών στο Βερολίνο για το ραντεβού με τον Σόιμπλε.

Σύμφωνα με τη Sächsische Zeitung, ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ εξοργίστηκε διότι η φερόμενη συνάντηση έγινε χωρίς ο ίδιος να ενημερωθεί, τη στιγμή που οι επαφές με τον Έλληνα ομόλογό του -ιδιαίτερα εν μέσω των διαπραγματεύσεων με την Αθήνα- εμπίπτουν στη δική του αρμοδιότητα…

Τα σχόλια είναι κλειστά.