Ειδησεογραφικό site

Sabah: Σχέδιο δολοφονίας Ερντογάν ανήμερα των εκλογών από 12 χώρες!

2.539

Μια απίστευτη πλεκτάνη για τη δολοφονία του Τούρκου προέδρου ανήμερα των εκλογών που τον ανέδειξαν νικητή, περιγράφει αρθρογράφος της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας

Μια απίστευτη πλεκτάνη για τη δολοφονία του Ταγίπ Ερντογάν στις 24 Ιουνίου, ανήμερα των τουρκικών εκλογών που τον ανέδειξαν νικητή, περιγράφει αρθρογράφος της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας Sabah.

Σύμφωνα με τον Ερσίν Ράμογλου, το σχέδιο δολοφονίας του Τούρκου προέδρου, στο οποίο εμπλέκονταν 12 χώρες, περιλάμβανε τη χρήση ενός μικρού βαν φορτωμένου με τόνους εκρηκτικών, το οποίο θα ανατινασσόταν κατά τη διέλευση της αυτοκινητοπομπής του Ερντογάν, σε σημείο του δρομολογίου του που ήταν γνωστό στους δράστες.

Όπως ισχυρίζεται ο Ράμογλου με βάση τις πληροφορίες του, το μίνιβαν εντοπίστηκε από τον τουρκικό δορυφόρο Göktürk και έτσι τέθηκαν αμέσως σε συναγερμό οι υπηρεσίες ασφαλείας, που εξουδετέρωσαν την απειλή.

«Ο Αλλάχ προφύλαξε τον πρόεδρο και χιλιάδες αθώες ζωές από την έκρηξη», σημειώνει ο Τούρκος δημοσιογράφος. Όπως προσθέτει μάλιστα, οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας εντόπισαν κι έναν ξένο πράκτορα, που είχε λάβει θέση ως ελεύθερος σκοπευτής στην οροφή γειτονικού κτιρίου, για να δώσει τη χαριστική βολή στον Ερντογάν, στην περίπτωση που επιβίωνε της έκρηξης.

Αντιμέτωπος με τη σύλληψη, ο πράκτορας προτίμησε να αυτοκτονήσει καταπίνοντας χάπι με κυάνιο, υποστηρίζει ο δημοσιογράφος.

Παρόλο που ο αρθρογράφος αποφεύγει να αναφέρει λεπτομέρειες, όπως το που ακριβώς θα γινόταν η απόπειρα δολοφονίας ή ποια εκρηκτικά θα χρησιμοποιούνταν, δεν παραλείπει να αφήσει υπόμοιες για την αξιωματική αντιπολίτευση, που ίδιος δείχνει να πιστεύει ότι γνώριζε το σχέδιο. «Γιατί άραγε ο αντιπρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) Μπουλέντ Τετζτάν επέμενε ότι εκείνο το βράδυ θα κέρδιζε τις εκλογές ο Μουχαρέμ Ιντζέ;», διερωτάται με νόημα ο Ράμογλου.

Τα σχόλια είναι κλειστά.