Ειδησεογραφικό site

Ροζ σκάνδαλο «ταρακουνάει» τη Βρετανία: Οι δονητές και τα 36 στελέχη της Μέι!

58

Εκτός από τον υπουργό που έστειλε τη βοηθό του να αγοράσει δονητές, ακόμα ένας έχει παραδεχθεί πως έστελνε σεξουαλικά μηνύματα σε 19χρονη που του ζήτησε δουλειά, ενώ συνολικά 16 βουλευτές έχουν καταγγελθεί πως παρενόχλησαν ερευνητές που εργάζονταν γι’ αυτούς

Τεραστίων διαστάσεων φαίνεται πως είναι το «ροζ σκάνδαλο με τους δονητές» που συνταράσσει την βρετανική κυβέρνηση. Όπως αποκαλύπτουν βρετανικά μμε, συνολικά 36 μέλη του συντηριτικού κόμματος της Τερέζα Μέι έχουν καταγγελίες εις βάρος τους για σεξουαλική παρενόχληση υφισταμένων τους.

Το «μεγάλο μπαμ» έγινε όταν αποκαλύφθηκε ότι ο εν ενεργεία υπουργός Διεθνούς Εμπορίου Μαρκ Γκάρνιερ έστειλε την γραμματέα του, την οποία τουλάχιστον μία φορά και δημοσίως είχε αποκαλέσει με σεξουαλικού περιεχομένου «παρατσούκλι», να του αγοράσει δύο δονητές, και μάλιστα όπως της είπε, τον έναν για την γυναίκα του και τον άλλον για άλλη εργαζόμενή του! Ο ίδιος παραδέχθηκε τις κατηγορίες, όμως υποστήριξε ότι «αυτό δεν συνιστούσε σε καμία περίπτωση σεξουαλική παρενόχληση».

Ο φάκελος με τις καταγγελίες για τα μέλη των Τόρις βρίσκεται ήδη στο γραφείο της Μέι και σύμφωνα με την βρετανική Daily Mail, περιλαμβάνει στοιχεία για έναν βουλευτή της που «την πέφτει άσχημα σε γυναίκες σε πάρτι», έναν άλλον που «συμπεριφέρεται στις γυναίκες με ανάρμοστο τρόπο», έναν υπουργό που «έχει σεξουαλικές σχέσεις με ερευνήτριά του» και έναν άλλον που «έχει πληρώσει μια γυναίκα για να μην δημοσιοποιήσει την καταγγελία της».
Η λίστα περιλαμβάνει δύο εν ενεργεία υπουργούς της κυβέρνησης που κατηγορούνται ότι είχαν ανάρμοστη συμπεριφορά εναντίον γυναικών, ενώ συνολικά 18 μέλη της κυβέρνησης αντιμετωπίζουν κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση!

Ακόμα 12 βουλευτές κατηγορούνται ότι συμπεριφέρθηκαν ανάρμοστα προς γυναίκες ερευνήτριες που εργάζονταν γι’ αυτούς, ενώ τέσσερις βουλευτές αντιμετωπίζουν αντίστοιχες κατηγορίες αλλά προς άντρες υφισταμένους τους.

Τα σχόλια είναι κλειστά.