Ειδησεογραφικό site

Ρωσικό ΥΠΕΞ: Στη Συρία σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν δεκάδες Ρώσοι πολίτες

32

Κατά την διάρκεια πρόσφατων μαχών που διεξήχθησαν στην Συρία (στο Ντέιρ εζ Ζορ-σ.σ) σκοτώθηκαν και τραυματίσθηκαν δεκάδες Ρώσοι πολίτες και πολίτες από χώρες της ΚΑΚ (Κοινοπολιτεία Ανεξάρτητων Κρατών-σ.σ), όμως δεν ήσαν ρώσοι στρατιωτικοί, αναφέρει το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωση του.

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι υπάρχουν μερικές δεκάδες τραυματίες οι οποίοι μεταφέρθηκαν στην Ρωσία και νοσηλεύονται σε διάφορα νοσοκομεία της χώρας.

Την προηγούμενη εβδομάδα το πρακτορείο Reuters είχε μεταδώσει ότι περίπου 300 άνδρες που εργάζονταν για λογαριασμό ιδιωτικής στρατιωτικής εταιρείας που έχει διασυνδέσεις με το Κρεμλίνο, είτε σκοτώθηκαν είτε τραυματίσθηκαν στις αρχές Φεβρουαρίου σε μάχη με τις δυνάμεις της συμμαχίας των οποίων ηγούνται οι Ηνωμένες Πολιτείες
Πριν από μερικές ημέρες, σε προγενέστερη ανακοίνωση του, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών είχε ανακοινώσει ότι στην ίδια μάχη μπορεί να σκοτώθηκαν πέντε Ρώσοι πολίτες, ενώ είχε χαρακτηρίσει «παραπληροφόρηση» τις πληροφορίες που μετέδιδαν ξένα ενημέρωσης για εκατοντάδες νεκρούς.

Στις αρχές Φεβρουαρίου το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CBS είχε μεταδώσει ότι Ρώσοι πολίτες που είχαν ενταχθεί στα ένοπλα τμήματα των συριακών φιλοκυβερνητικών δυνάμεων- οι οποίες στις 7 Φεβρουαρίου φέρονται να επιτέθηκαν στο επιτελείο των «Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων» κοντά στον οικισμό Χασάμ στην συριακή επαρχία Ντέιρ-Εζ-Ζορ, οι οποίες υποστηρίζονται από τις δυνάμεις της συμμαχίας υπό την αιγίδα των ΗΠΑ – δέχθηκαν επίθεση από τις δυνάμεις της συμμαχίας στη Συρία.

Όπως είχε ανακοινώσει τότε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, οι Σύροι μαχητές δέχθηκαν επίθεση στην επαρχία Ντέιρ εζ Ζορ στις 7 Φεβρουαρίου, επειδή δεν είχαν συμφωνήσει με τους Ρώσους στρατιωτικούς την δράση τους. Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας διευκρίνιζε τότε ότι στην περιοχή αυτή δεν υπάρχουν Ρώσοι στρατιωτικοί και πως τραυματίσθηκαν 25 μαχητές.

Τα σχόλια είναι κλειστά.