Ειδησεογραφικό site

Ρωσία: «Ανεύθυνες» και «αβάσιμες» οι κατηγορίες της Μέι για τις εχθρικές ενέργειες της Μόσχας

101

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, σε ανακοίνωσή της μίλησε ευθέως για προσπάθεια αντιπερισπασμού λόγω του Brexit

Οι κατηγορίες της βρετανίδας πρωθυπουργού Τερέζα Μέι ενάντια στις «εχθρικές» ενέργειες της Μόσχας είναι «ανεύθυνες» και «αβάσιμες» και δείχνουν την ανάγκη του Λονδίνου να στρέψει την προσοχή της κοινής γνώμης σε έναν «εξωτερικό εχθρό» εν μέσω της διαδικασίας του Brexit.

Σε μια ομιλία της χθες βράδυ στην βρετανική πρωτεύουσα, η Μέι επέκρινε με σφοδρότητα την Ρωσία για τον ρόλο της στην ουκρανική κρίση, κατηγορώντας την Μόσχα για στρατιωτική επιθετικότητα και επεμβάσεις σε εκλογές, υποστηρίζοντας ότι τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης διαδίδουν «ψευδείς ειδήσεις». Διεμήνυσε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα διατηρήσει τη δέσμευσή του να προστατέψει την Ευρώπη από την ρωσική απειλή.

«Αυτές οι απειλές δεν είναι καινούργιες, αλλά αυτό που τους ενώνει είναι ο ανεύθυνος και αβάσιμος χαρακτήρας των κατηγοριών εναντίον της Ρωσίας», δήλωσε σήμερα η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, σε ανακοίνωσή της, υπενθυμίζοντας τις βρετανικές επεμβάσεις σε Λιβύη και Ιράκ.
«Η βρετανική κοινωνία διέρχεται σήμερα μια περίοδο που δεν είναι η καλύτερη από την άποψη της διαδικασίας εξόδου από την Ευρωπαϊκή Ένωση και των εσωτερικών διαιρέσεων, είναι σαφές ότι ένας εξωτερικός εχθρός είναι απαραίτητος για να αποσπαστεί η προσοχή και επιλέγει τη Ρωσία, πρόσθεσε», εκφράζοντας τη λύπη της για την επιλογή της «σύγκρουσης» από την μεριά του Λονδίνου.

Τα σχόλια είναι κλειστά.